O reteta usoara pentru un rezultat minunat. Este un tort care satisface nevoia de dulce dar cu note acrisoare oferite de crema de lamaie si de visinele care sunt strecurate atat in interior dar si folosite pentru ornat.
Pofta buna!
Tort de Lamaie
Ingredients
- BLAT:
- • 6 oua
- • 150 g zahar
- • 120 g faina
- • 1 plic de praf de copt
- • 5 linguri ulei
- • jumatate de lamaie (coaja si zeama)
- CREMA:
- • 200 g zahar
- • 3 linguri faina
- • 300 ml lapte
- • jumatate de lamaie (coaja si zeama)
- • 200 g unt
Instructions
BLATUL: Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu mixerul si adauga treptat zaharul, uleiul, coaja si zeama de lamaie. La sfarsit adauga ingredientele uscate: faina si praful de copt. Amesteca foarte usor compozitia.
Coace blatul intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Il verificam daca este copt cu o scobitoare (il putem scoate din cuptor daca scobitoarea nu mai contine urme de aluat)
CREMA: Amesteca zaharul, faina si laptele si fierbe-le la foc mic pana se obtine o crema. Dupa ce iei crema de pe foc adauga zeama si coaja de lamaie si las-o la racit. Indata ce crema s-a racit o adaugam treptat peste unt, amestecand cu o lingura sau cu mixerul.
Taie blatul in doua si pune crema la mijloc si deasupra. Pentru un plus de savoare adauga si cateva visine proaspete sau conservate.
No Comments