Dulciuri

Desert rapid cu mere si aluat foitaj

desert_rapid_cu_mere_si_aluat_foitaj

Ce faci atunci când ai vrea ceva dulce, un desert bun, bun, dar nu ai suficient timp să-l pregătești? Faci un desert rapid cu mere și aluat foitaj.

Mi-am adus aminte ca am în congelator aluat foitaj. Mai am și câteva mere de vară, acrișoare și de săptămâna trecută mă tot întreb ce desert aș putea sa fac din ele. Acum e momentul, zic. Să le combin cu acest aluat foitaj. Și dacă mai caut puțin prin congelator mai găsesc și ceva înghețată. Perfect! Am tot ce-mi trebuie pentru un desert rapid.

Desert rapid cu mere si aluat foitaj

desert-rapid-cu-mere-si-aluat-foitaj

Nu fac o ruladă clasică, doresc porții coapte separat și aluat foitaj crescut frumos atunci când îl coc. Așa că tai bucata de aluat în 9 pătrate (nu le-am măsurat și nu au ieșit perfect, dar merge chiar și așa) și apoi cu un cuțit bine ascuțit crestez un mic pătrat în centrul fiecărui pătrat de aluat (am grijă să nu tai până jos acest pătrat). În acest mic pătrat crestat așez felii subțiri de mar. Le pun apoi într-o tavă pe hârtie de copt și presar foarte puțin zahăr deasupra.

Gata cu munca depusă pentru acest desert. Cât timp stau la cuptor, mai putem discuta cu cei din familie despre cum a fost ziua noastră. Sau mai verificam puțin Instagramul 🙂

Timpul a trecut destul de repede, desertul nu sta la cuptor mai mult de 15-20 minute și este gata de servit.

Ahh, așa calde cum sunt, merită o cupă rece de înghețată. Yummyyy!

desert_rapid_cu_mere_si_aluat_foitaj

Dacă te-am convins să încerci și tu desertul meu rapid cu mere, ai mai jos cantitățile din cele câteva ingrediente de care ai nevoie și modalitatea de preparare.

Desert cu mere si aluat foitaj

desert_cu_mere_si_aluat_foitaj

Ingrediente:

1 bucată aluat foitaj (eu am folosit aluat Morărița)

2 mere

1 lingură zahăr

înghețată

 

Cum să pregătești pachetele din aluat foitaj cu mere:

1 Lasă aluatul să se decongeleze și apoi taie-l în 9 pătrate. Crestează ușor cu un cuțit bine ascuțit, în mijlocul fiecărui pătrat un pătrat mai mic, având grijă să nu tai aluatul până jos.

aluat-foitaj

2.Taie merele în jumătate și apoi felii subțiri. Pune felii de măr pe fiecare bucată de aluat doar în mijloc, pe pătratul crestat, așa vei lăsa marginile să crească frumos în cuptor. Presară pe fiecare bucată de aluat cu mere puțin zahăr.

aluat-foitaj-cu-mere

3.Pune-le în tavă pe hârtie de copt și dă tava la cuptor, la 210 C , timp de 15-20 minute (sau până când sunt rumene)

desert-rapid-cu-mere-si-aluat-foitaj

Servește desertul cald, imediat ce l-ai scos din cuptor, cu câte o cupă de înghețată deasupra.

desert_rapid_cu_mere_si_aluat_foitaj

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply