Retete fara Carne

Chifteluțe de orez cu cașcaval – Arancini

chiftelute din orez cu cascaval- arnacini

Gătim risotto destul de des, dar în cantități mici, exact cât trebuie pentru 2 sau 3 persoane. Niciodată nu ne rămâne, așa că nu pot să spun că am făcut chifteluțe de orez cu cașcaval- arancini din risotto rămas de la prânz. În mod normal ai face arancini cu un rest de orez rece, dar astăzi am făcut risotto special pentru arancini.

Aceste chifteluțe delicioase se fac cu risotto rece, orez cremos simplu, condimentat și asezonat cu puțin parmezan. Orezul trebuie să fie rece ca să poți modela chifteluțele. Îi adaugi și ceva verdeață, eu am ales pătrunjelul.

Modelezi chifteluțele, acestea au ieșit puțin mai mari, dar așa le-am dorit. Iar în mijloc pui un cub de cașcaval, ca să ai și o mică surpriză când o să tai cu poftă o chifteluță rumenă.

Pentru crusta frumoasă dai chiftelele prin ou și pesmet. Și la final le prăjești și le servești calde cu salată și sos de roșii.

Chifteluțe de orez cu cașcaval – Arancini

Ingrediente- pentru risotto:

  • 200 g de orez
  • 3 linguri ulei
  • condimente: sare, piper și 1 linguriță amestec de legume uscate (opțional)

Ingrediente pentru chifteluțe de orez:

  • risotto din ingredientele de mai sus
  • 1 ou + verdeață (pătrunjel)+parmezan (opțional)
  • 1 ou + pesmet
  • 150 g cașcaval – 12 cuburi mici (eu am folosit Cașcaval Sofia de la Delaco)
  • ulei pentru prăjit
chiftelute orez arancini

Cum faci risotto:

  1. Pune o oală la foc mic, adaugă uleiul și orezul. Amestecă și lasă orezul 1-2 minute. Separat încălzește apă sau supă clară de legume sau carne.
  2. Adaugă treptat apa și amestecă în orez continuu până se gătește (poate să fie al-dente). Orezul nu trebuie să fie zemos, așa că nu pune foarte multă apă, doar cât este necesar ca să se gătească orezul.
  3. Condimentează cu sare, piper. Eu am pus și o linguriță de amestec de legume uscate. Lasă orezul să se răcească complet.

Cum faci chifteluțele de orez- arancini:

  1. Taie cașcavalul cuburi. Pune peste orezul rece, un ou și pătrunjelul tocat mărunt și amestecă. (Optional: poți adăuga și parmezan ras)
  2. Ia câte o lingură de orez și pune în mijlocul ei câte un cub de cașcaval. Modelează cu mâna chiftelele astfel încât cașcavalul să fie perfect învelit în orez. (Din această cantitate de risotto eu am modelat 12 chiftele.)
  3. Pune într-un castron pesmetul și într-un alt castron oul bătut bine cu o furculiță.
  4. Dă chifteluțele prin ou și apoi prin pesmet și pune-le pe un platou.
  5. Prăjește chifteluțele de orez în ulei bine încins. (Folosește o cratiță mai mică, așa vei avea nevoie de mai puțin ulei pentru un strat de 4-5 cm de ulei.)

Nu uita salata verde și sosul de roșii.

xoxo,

Laura

chiftelute arancini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply