Gata in 30 minute/ Retete fara Carne

Mămăligă cremoasă cu emmentaler și ciuperci

mamaliga cremoasa cu emmentaler si ciuperci

Ce mai gătim astăzi? Mămăligă cu brânzeturi și legume sotate, mai exact mămăligă cremoasă cu emmentaler și ciuperci.

Mămăliga se face rapid, iar cât timp fierbe eu o să sotez câteva ciuperci champignon brune, asezonate cu sare, piper și cimbru, la sfârșit adaug o mână de baby spanac. Când toată apa din legume se evaporă legumele sunt gata de pus peste mămăliga cremoasă. Cum fac să fie mămăliga cremoasă? In primul rând fac o mămăligă mai moale, iar la sfârșit când este fiartă adaug unt și brânză. Astăzi am pus mult emmentaler care se topește și se integrează perfect in mămăligă.

mamaliga cu emmentaler si ciuperci

Mămăligă cremoasă cu emmentaler și ciuperci

Ingrediente pentru mămăligă:

Ingrediente pentru legume sotate:

  • 500 g ciuperci champignon
  • sare, piper, cimbru
  • o mână bună de spanac baby proaspăt
  • 2 linguri ulei
mamaligaa cu ciuperci sotate
  1. Pune o oală cu apă pe foc. Adaugă sare și, când începe să fiarbă apa, pune mălaiul în ploaie. Amestecă cu telul. Lasă mămăliga să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute.
  2. Curăță și taie ciupercile bucăți mai mari. Într-o tigaie pune uleiul și ciupercile tăiate, condimentează cu sare, piper și cimbru și lasă -le pe foc până când se evaporă toată apa lăsată din legume. Când acestea nu mai au apa adaugă spanacul, amestecă și ia cratița de pe foc.
  3. Când mămăliga este gata, adaugă  untul si brânza emmentaler dată pe răzătoarea mare.
  4. Pune în farfurii un strat de mămăligă și deasupra ciupercile sotate.

xoxo,

Laura

mamaliga cremoasa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply