Dulciuri

Banana bread cu ciocolată

banana bread cu ciocolata

Chec dens, ușor umed, cu gust intens de ciocolată și cacao, așa aș descrie acest banana bread cu ciocolată.

Este exact ce mi-am dorit de la un chec sau o prăjitură cu ciocolată. Să nu fie uscat, să nu fie checul acela clasic, chiar dacă totuși îl vreau pufos. Să aibă un gust intens de ciocolată sau cacao, de aceea am folosit cacao neagră. Și să se facă rapid. Fără mixer și fără prea multe ouă. În plus folosesc și bananele foarte coapte. Deci numai lucruri bune pot spune despre banana bread.

Banana bread cu ciocolată

banana bread ciocolata

O prăjitură în doi pași. Amesteci toate ingredientele și coci prăjitura. Iar acești doi pași detaliați ar suna așa:

Amestecă ingredientele uscate într-un bol, ingredientele umede în alt bol. Fără mixer, ai nevoie de un tel și o furculiță ca să pasezi bananele. Amesteci cele două compoziții și adaugi bucățelele de ciocolată. Albă sau neagră, de data aceasta aveam în casă o ciocolată albă, așa că ea a ajuns în acest chec minunat.

Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nu-ți mai rămâne decât să aștepți aproximativ 45 minute, timpul de stat în cuptor și alte câteva minute până când se răcește puțin.

banana bread chec cu banane

Pentru un iubitor de ciocolată este un vis.

xoxo,

Laura

banana bread chec

Banana bread cu ciocolată

Ingredients

  • 150 g făină
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu vârf de praf de copt
  • 3 banane
  • 100 ml ulei
  • 50 g zahăr (eu am folosit zahăr muscovado)
  • 1 ou
  • 100 g ciocolată

Instructions

1

Pune într-un bol toate ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt.

2

Într-un alt bol amestecă: bananele curățate și zdrobite cu furculița, uleiul, zahărul, oul.

3

Toacă în bucăți mici ciocolata.

4

Adaugă peste ingredientele umede pe cele uscate și amestecă. Pune 2/3 din ciocolată și amestecă iar.

5

Toarnă compoziția într-o tava de chec de 30x10 cm, tapetată cu hârtie de copt. Presară restul de ciocolată deasupra.

6

Coace checul la 180 C (cuptorul trebuie să fie încins înainte), aproximativ 45 minute (încearcă prăjitura cu o scobitoare, dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare, prăjitura este coaptă).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply