Retete fara Carne

Galette cu dovlecei și cremă de brânză

galette cu dovlecei si crema de branza

Când m-am gândit prima dată la această tartă sărată, galette cu dovlecei și cremă de brânză, deja îmi imaginam și gustul perfect combinat de brânză de capră cu dovlecei fresh. Vedeam această cină ușoară alături de o salată verde asezonată cu lămâie și ulei de măsline. Si așa a și fost. O combinație reușită de gusturi sărate și fresh.

Ce îmi place cel mai mult la aceste tarte rustice este că deși nu te chinui foarte mult să le faci, după ce le scoți din cuptor arată minunat. Rumene și frumușele, abia dacă mai am răbdare să se răcească ca să le degust.

Dar să vă spun cum am facut această tartă sărată cu brânză de capră și dovlecei.

Galette cu dovlecei și cremă de brânză

galette cu dovlecei

Ingrediente aluat:

  • 300 g faină
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 60 ml apă rece
  • Condimente uscate: oregano, cimbru

Ingrediente umplutură:

Cum se face tarta sărată cu brânză și dovlecei:

  1. ALUATUL: În bolul robotului de bucătărie mixează timp de 30 de secunde făina, sarea și untul rece tăiat bucăți mici. Adaugă oul și apa rece, condimentele uscate și amestecă încă 30 de secunde până vei obține un aluat omogen. Pune aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30-60 minute.
  2. Taie dovlecelul felii subțiri, pune foarte puțină sare și lasă-i deoparte aproximativ 10 minute. Îndepărtează apa cu un prosop de bucătărie de hârtie și apoi stropește feliile cu ulei.
  3. Întinde aluatul subțire de forma unui cerc, direct pe hârtia de copt. Unge alutul cu cremă de brânză lăsând 2 cm liberi la marginea cercului de aluat. Așază feliile de dovelcei peste crema de brânză și la fel ca la crema de brânza nu pune dovlecel pe margine. Adună marginile aluatului lasate fără umplutură peste dovlecei.
  4. Unge cu ou marginea din aluat și coace tarta la 190-200 C până când se rumenește (eu am pus tarta direct pe piatra de copt).

Servește tarta cu salată verde sau salată de sezon.

galette cu dovlecei si branza

xoxo

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply