Gata in 30 minute

Risotto cu praz și ciuperci sotate

Risotto cu praz

Întrebarea “noi ce mâncăm astăzi?” îmi trece destul de des prin cap. Nu mă organizez foarte bine, recunosc. Deși de multe ori mi-am dorit sa țin un plan al meselor, nu am ajuns încă acolo. Nu e timpul pierdut. Poate anul acesta o să reușesc.

Dar până atunci mă descurc cu ce am, adică improvizez. O fac destul de des și mă descurc bine pentru că am întotdeauna ingredientele necesare cu care să prepar ceva rapid. Orez, cuscus, linte, quinoa și, mai nou, bulgur, care este delicios. Legumele  congelate sau proaspete nu lipsesc din casă. Pot să gătesc oricând ceva, în mai puțin de 30 minute, ca să rezolv o masă pe care nu am planificat-o.

Orezul îmi place să-l fac ori risotto, ori simplu cu legume la cuptor. Acum am ales risotto și pentru ca aveam niște praz în frigider și nu-mi doream să rămână prea mult pe acolo. Am cumpărat în urmă cu câteva zile și ciuperci brune, așa că am pregătit rapid un prânz yummy.

Risotto cu praz

orez cu praz

Cum sa pregătești un risotto bun?

  • Folosește orezul potrivit, scrie pe ambalaj dacă este potrivit pentru risotto.
  • Pune orezul peste legumele trase la tigaie și lasă-l și pe el să se călească puțin înainte de a pune apa.
  • Fierbe-l la foc mic.
  • Adaugă apă sau supă fierbinte. Adaugă treptat și amestecă încet în orez.
  • Încearcă-l. El nu trebuie să fie fiert prea mult, dar nici să fie crud.
  • Servește-l cu parmezan, echilibrează perfect gustul.

xoxo,

Laura

risotto cu praz si ciuperci trase la tigaie

Risotto cu praz și ciuperci sotate

Ingredients

  • Risotto:
  • 1 ceapă mare
  • 1 praz
  • 200 g orez pentru risotto
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, și piper
  • parmezan (opțional)
  • Ciuperci sote:
  • 10-15 ciuperci mici
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper

Instructions

1

Spală și toacă mărunt ceapa și prazul. Pune într-o cratiță uleiul și legumele la foc mic.

2

După 1-2 minute adaugă orezul și mai lasă-l la foc încă 1-2 minute. Amestecă din când în când.

3

Adaugă treptat apă fierbinte și amestecă ușor.

4

Asezonează cu sare, piper și parmezan (dacă vrei).

5

Separat, într-o altă cratiță, pune uleiul și sotează ciupercile tăiate felii. Adaugă sare și piper.

6

Servește orezul cald cu ciupercile sotate deasupra.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Chifteluțe de orez cu cașcaval - Arancini | Masa in Familie
    May 10, 2020 at 7:50 am

    […] chifteluțe delicioase se fac cu risotto rece, orez cremos simplu, condimentat și asezonat cu puțin parmezan. Orezul trebuie să fie rece […]

  • Leave a Reply