Gata in 30 minute/ Gustari

Waffles sărate cu brânză telemea și ou ochi

waffles-cu-branza

Mă trezesc prea de dimineață. Mă uit la ceas și el arată voios ora 7:00. Ar fi fost perfect dacă era una din zilele săptămânii, dar așa în weekend?

Sunt odihnită totuși și în plus am suficient timp să fac planuri pentru micul dejun până se trezesc ceilalți doi somnoroși ai familiei. Îmi place să am câteva minute doar ale mele, iar acest moment al zilei, în care doar eu bântui prin casă este minunat. Pun repede  ibricul să fac o cafea. Aparatul de cafea este de mare folos atunci când sunt pe fugă, dar acum că am timp parcă aș bea o cafea făcută la ibric. Tare și fără zahăr. Un fursec sau un biscuite lângă și  pot să-mi savurez momentele de liniște. Raze de soare se arată timid pe geam, semn că vom avea un weekend fain și că vom putea în sfârșit să ne bucurăm de primăvară.

Scot carnețelul meu cu idei și titluri de preparate pe care o să le fac la un moment dat.  Sa vedem ce pregătim în acest weekend. Încep cu micul dejun. Și ochii îmi pică pe această rețetă. Am mai încercat waffles sărate, cu brânză și ouă poșate în trecut. Hmm… O să repetăm rețeta astăzi. Aștept să se trezească toți și împreună vom pregăti un mic dejun delicios.

Waffles sărate cu brânză telemea și ou ochi

waffles-cu-branza

Am folosit ca bază rețeta de waffles cu iaurt și miere. Adaptată pentru varianta sărată, elimin mierea, vanilia și adaug în loc brânză telemea. Waffles-urile sunt perfecte ca bază pentru ouă poșate, ouă românești și pentru ouă ochi. Doar să le punem un strop de sare deasupra, câteva fire de pătrunjel tocate sau una, două picături de zeamă de lămâie. Yummy 🙂

Nimic complicat, doar un mic dejun de weekend.

xoxo,

Laura

Waffles sarate cu branza telemea si ou ochi

Ingredients

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 1 linguriță zahăr brut
  • 150 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 115 g făină
  • 50 g brânză telemea

Instructions

1

Într-un bol amestecă cu un tel ouăle, iaurtul, uleiul și zahărul.

2

Separat într-un alt bol amestecă făina, sarea și praful de copt.

3

Adaugă ingredientele uscate peste cele umede și amestecă bine cu telul.

4

La sfârșit adaugă brânza mărunțită cu mâna (sa rămână bucăți mari și mici).

5

Pune aparatul de waffles la încins și unge-l cu foarte putin ulei (doar la prima waffle) ca să nu se lipească. Toarnă aluatul în forme (atât cât trebuie pentru tipul de aparat pe care îl folosești. Eu pun câte o lingură de aluat în fiecare formă și îmi ies aproximativ 8 waffles din această compoziție.

6

Servește aceste waflles cu ouă ochi sau ouă românești. Presară peste ele sare (eu am pus sare neagră) sau pătrunjel tocat mărunt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply