Gata in 30 minute/ Retete fara Carne/ Salate

Salată de crudități fără maioneză

Salata cruditati fara maioneza

Nu o să vorbesc aici de o mare rețetă. Este ceva pregătit săptămâna trecută, mai apoi pus într-o poză drăguță pe care doresc sa o salvez și pe blog. Și poate o idee de prânz pentru tine, ce zici?

Cam toată lumea știe să facă salată de crudități sau mai bine zis salată din rădăcinoase. Cred ca era nelipsită la petrecerile din familie sau ori de câte ori mai organiza mama câte o masă festivă de sărbători. Cel puțin la mine așa era. Doar că acea salată era din legume date pe răzătoare și cu muuuultă maioneză.

Exact invers am făcut-o eu acum, legume tăiate bețișoare și fără maioneză. Ei bine am îmbunătățit această variantă simplă cu un ou ochi și câteva felii de bacon crocant. Desigur că poți să mai adaptezi rețeta și să faci un ou poșat sau fiert, iar baconul îl poți face la cuptor sau prăjit la foc mic în tigaie, crispy sau nu.

Salată de crudități fără maioneză

Salata cruditati fara maioneza

Salată de crudități fără maioneză, dar cu morcovi, țelină și ridiche neagră 🙂

Iar pentru că în ultima vreme am făcut o pasiune pentru pătrunjel, nu aveam cum sa nu-l pun și aici. Nu există salată care să nu aibă măcar câteva frunze de pătrunjel. Și mă abțin, că aș pune mult, prea mult, de parcă aș face salată tabouleh de fiecare dată.

Merge foarte bine această salată și fără maioneză. Cu un dressing delicios din muștar, lămâie și ulei de măsline, asezonat cu puțină sare. Pune ingredientele pentru sos într-un borcănel cu capac și agită-l bine, bine până amestecul devine cremos.  Toană-l peste legume exact înainte să pui salata la masă și amestecă-le ușor.

Salată,salată…. Dar pentru ca i-am pus ou și bacon, pentru noi a fost un prânz ușor, bine venit într-o zi mohorâtă.

xoxo,

Laura

Salată de crudități fără maioneză

Ingredients

  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1/2 ridiche neagră
  • câteva fire de pătrunjel
  • 2 ouă
  • câteva felii de bacon
  • SOS: 1 linguriță muștar, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 lămâie și sare după gust

Instructions

1

Curăță și spală legumele. Toacă-le sub formă de bețișoare (sau cum vrei tu 🙂 ). Pune-le într-un castron împreună cu frunzele de pătrunjel (tocate sau rupte).

2

Pune ingredientele pentru sos într-un borcan cu capac (adaugă zeama de lămâie și sarea după gust). Agită-l până se amestecă bine ingredientele.

3

Toarnă sosul peste legume exact atunci când servești salata.

4

Într-o tigaie pune feliile de bacon și lasă-le la foc mic. Întoarce-le și rumenește-le frumos.

5

După ce baconul este gata, pune în aceeași tigaie și ouăle. Ele vor împrumuta din aromele lăsate de bacon.

6

Pune pe farfurii: salata peste care ai pus sosul, oul și baconul.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close