Garnituri/ Gata in 30 minute

Cușcuș cu legume de primăvară

cuscus-cu-legume-de-primavara

Tocmai ce m-am întors de la piață cu un cos mare cu legume. Legume verzi, doar a venit primăvara. Găsim acum în piață destule legume verzi, bune și proaspete. Spanac, ceapă și usturoi verde, leurda, salata verde, creață, maronie, cam tot ce îți poftește inima pentru a găti ceva rapid.

Ce aș găti eu cu aceste legume verzi? Salată, pesto cu leurdă pentru niște paste sau frittata cu spanac și ceapa verde. Pot sa fac mai multe combinații și cu ce mai am prin cămară, paste, cușcuș, năut, orez, să fac un meniu pentru o săptămână fără să repet un preparat în două zile.

Am început simplu, cu o salată. Am testat salata maronie, creață cu un gust ușor acrișor, am colorat-o cu ridichi și ceapă verde asezonate perfect cu sare, piper, ulei de măsline și oțet balsamic. O cină fresh!

Astăzi o să pregătesc cușcuș cu legume verzi, l-as numi cușcuș de primăvară.

Cușcuș cu legume de primăvară

cuscus-cu-legume-de-primavara

Ai nevoie de cușcuș care se gătește extrem de repede și câteva legume. Eu am pus spanac, ceapă și usturoi verde și câteva roșii uscate (dar acestea sunt opționale). M-am hotărât să fac un preparat cald, nu o salată, așa că am pus într-o tigaie mare legumele tocate destul de mare, în foarte puțin ulei și timp de două minute le-am încălzit la foc mediu. La sfârșit am adăugat cușcușul hidratat și am fost gata să servesc prânzul.

Cum să pregătești cușcușul? Folosește aceeași cantitate de cușcuș și apă (măsoară cu aceeași cană cușcușul și apa fiartă). Pune într-un castron cușcușul, sare și piper după gust și adaugă peste el apa fiartă. Acoperă castronul cu o folie alimentară și lasă-l 5 minute, până se absoarbe toată apa. Înainte să-l pui peste legume îl amesteci ușor cu o furculiță.

cuscus_cu_legume_de_primavara

Cușcuș cu legume de primăvară, o masă gata în 15 minute!

cuscus_cu_legume_de_primavara

xoxo

Laura

Cușcuș cu legume de primăvară

Ingredients

  • 100 g cușcuș SanoVita
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • o mână bună de spanac proaspăt
  • 4-5 roșii uscate (opțional)
  • 2 linguri de ulei (30 ml)
  • sare și piper, după gust

Instructions

1

Pune cușcușul într-un castron cu sare si piper. Toarnă peste el aceeași cantitate de apă fiartă (măsoară cu aceeași cană cușcușul și apa fiartă). Acoperă castronul cu o folie alimentară și lasă-l 5 minute, până se absoarbe toată apa. Înainte să-l pui peste legume îl amesteci ușor cu o furculiță.

2

Curăță și spală spanacul, ceapa și usturoiul verde.

3

Pune într-o tigaie mare uleiul, roșiile uscate, ceapa și usturoiul verde tocate destul de mare și sotează-le 1-2 minute. Adaugă spanacul tocat și mai lasă-l pe foc încă un minut. La sfârșit adăugă cușcușul hidratat. Amestecă foarte ușor și servește-l imediat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply