Da, stiu, tort sau negresa? Am vrut sa fac o reteta simpla de negresa dar pentru ca fiica mea isi dorea tort, le-am combinat. Blatul simplu, dupa reteta mea de negresa care contine si bulion, l-am ornat cu o glazura de ciocolata. A fost foarte incantata ca are tort si ca este ziua ei, chiar daca nu era 🙂
Ingredients
- BLAT:
- -200 g zahar
- -2 oua
- -300 ml suc de rosii (bulion)
- -150 ml ulei
- -un praf de copt
- -250 g faina
- -30 gr cacao
- Glazura:
- -20 g cacao
- -50 g zahar
- -50 ml lapte
- -100 g ciocolata
- -50 g unt
Instructions
Amesteca ingredientele pentru blat incepand cu oul batut cu mixerul apoi adauga rand pe rand, ingredientele umede si cele uscate.
Coace blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Amesteca pe foc ingredientele pentru glazura: laptele, zaharul si cacaua, si fierbe totul aproximativ 3 minute la foc mic (sa nu fie foarte moale, dar nici sa se intareasca). Adauga ciocolata si untul si mai las-o pe foc pana se topesc. Daca glazura este prea moale se mai lasa pe foc iar daca este prea tare se mai adauga putin lapte.
Pune glazura peste blatul caldut.
No Comments