Dulciuri

Tort negresa

tort_negresa

Da, stiu,  tort sau negresa? Am vrut sa fac o reteta simpla de negresa dar pentru ca fiica mea isi dorea tort, le-am combinat. Blatul simplu, dupa reteta mea de negresa care contine si bulion, l-am ornat cu o glazura de ciocolata. A fost foarte incantata ca are tort si ca este ziua ei, chiar daca nu era 🙂

Ingredients

  • BLAT:
  • -200 g zahar
  • -2 oua
  • -300 ml suc de rosii (bulion)
  • -150 ml ulei
  • -un praf de copt
  • -250 g faina
  • -30 gr cacao
  • Glazura:
  • -20 g cacao
  • -50 g zahar
  • -50 ml lapte
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt

Instructions

1

Amesteca ingredientele pentru blat incepand cu oul batut cu mixerul apoi adauga rand pe rand, ingredientele umede si cele uscate.

2

Coace blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

3

Amesteca pe foc ingredientele pentru glazura: laptele, zaharul si cacaua, si fierbe totul aproximativ 3 minute la foc mic (sa nu fie foarte moale, dar nici sa se intareasca). Adauga ciocolata si untul si mai las-o pe foc pana se topesc. Daca glazura este prea moale se mai lasa pe foc iar daca este prea tare se mai adauga putin lapte.

4

Pune glazura peste blatul caldut.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply