Dulciuri

Brownies cu ulei și făină de cocos

brownies_ulei_faina_cocos

Unele poze cu mâncare sunt foarte expresive. Doar uitându-te la ele îți poți deja imagina ce gust poate să aibă mâncarea respectivă. Nu ți se întâmplă și ție să “vezi” într-o poză gustul? Doar mie? Nu cred că sunt singura care-și alege o rețetă după imagine. Poza este garanția mea ca acea rețetă o să fie o reușită. Și de cele mai multe ori așa este.

Mă uit în plus la ingrediente. Și încerc să-mi imaginez rezultatul. Dacă la unele rețete sunt absolut sigură de rezultat, altele sunt destul de provocatoare și mă fac să le încerc doar ca să vad dacă sunt pe gustul meu.

Așa s-a întâmplat și cu acest brownie, putin mai special. Îmi plac prăjiturile negrese sau brownie de orice fel. Pufoase, dense, cu blat mai umed sau pufos, cu ciocolata în exces sau nu, deci cam orice presupune cacao și ciocolată. Dar oare cum ar fi să fac o rețetă de brownie cu ulei de cocos și faină de cocos?

Sună interesant, deci o să încerc.

Brownies cu ulei și făină de cocos

brownie_ulei_faina_cocos

 

 

brownie_ulei_faina_cocos

Reteța este destul de simplă, cu puține ingrediente. Nu conține zahăr și faină de grâu. Dar are ouă, miere, ulei de cocos, făină de cocos, nuci și ciocolată neagră. Cum îți sună? Interesant?

Iar dacă la orice negresă pui și putin praf de copt, aceasta nu are deloc agent de creștere. Rezultatul? O negresă cu blat ușor umed, densă, dar în același timp foarte ușor aerată datorită albușului de ou pe care l-am bătut spumă.

Îți spun sincer că în acest caz, poza nu reușește să transmită și puțin din gustul acestei minunate prăjituri, de aceea ma simt datoare să-ți spun că merită să o încerci.

brownies_ulei_faina_cocos

Brownies cu ulei și făină de cocos

Ingredients

 • 3 ouă
 • 150 g miere
 • 100 g ulei de cocos măsurat în stare solidă (eu am folosit ulei de cocos Solaris)
 • 20 g cacao
 • 50 g făină de cocos
 • 40 g nuci
 • 60 g ciocolată
 • un praf de sare

Instructions

1

Măsoară și apoi topește uleiul de cocos.

2

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare.

3

Adaugă gălbenușurile și mierea. Amestecă bine compoziția cu mixerul.

4

Adaugă treptat și uleiul de cocos. Amestecă în acest timp.

5

Pune ingredientele uscate: cacaua și făina de cocos. La sfârșit adaugă nucile și ciocolata neagră mărunțite. Brownies cu ulei și făină de cocos

6

Toarnă compoziția într-o tavă (eu am folosit o tavă de 16 x 16 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coace prăjitura la 160 C, aproximativ 30 de minute. Încearcă să vezi dacă este coaptă cu o scobitoare.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Ce mănânc. Fără diete, doar inspirații și rețete! - Acasa cu Mami
  July 19, 2019 at 6:37 pm

  […] Laura Matac, Masa în familie […]

 • Leave a Reply