Briose cu banane si miere…de ce nu, mi-am zis! Chiar daca pe un iubitor de ciocolata il scoti cu greu din ale lui, cu aceste briose am reusit . Vorbesc aici din experienta proprie, eu fiind iubitoare de ciocolata. Aroma de banana combinata cu gustul inconfundabil de miere fac din aceste briose un desert sau o gustare speciala. Rezultatul m-a incantat. Si tocmai ce v-am spus ca sunt iubitoare de ciocolata 🙂 .
Aceeasi compozitie facuta din aceleasi ingrediente si trei variante de prezentare:
- Daca sunteti in cautarea unor gustari dulci pentru pachetelul prichindeilor faceti briose simple.
- Va place checul? Puneti compozitia intr-o tava de chec si gata desertul.
- In cazul in care aveti invitati la masa, faceti briose si ornati-le cu crema. Veti obtine un desert sofisticat – cupcakes.
De ce sa alegem briosele?
- Briosele pot fi o varianta de ceva dulce usor de pregatit chiar si de cei mai stangaci in bucatarie.
- Retete de briose sunt nenumarate. Este un desert versatil, putand fi facut cu ce arome doriti: vanilie, cacao, cu fructe, cu creme sau nu. Un motiv in plus sa fim creativi in bucatarie.
Briose, muffins sau cupcakes
Oricum le-am numi, briose, muffins sau cupcakes merita sa le incercati. Sper ca v-am convins.
Daca da, hai in bucarie sa le facem impreuna. Puneti toate ingredintele pe blatul de lucru si urmati pasii simpli ai acestei retete.
Eu astazi am ales sa fac cupcakes si le-am adaugat crema fina de ciocolata. Nu m-am putut abtine sa nu pun si putina ciocolata.
Briose cu banane
Ingredients
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 3 banane medii coapte foarte bine
- 150 g miere
- 75 ml ulei
- 2 oua
- Pentru crema :
- 100 ml smantana pentru frisca (LaDorna)
- 1 lingura zahar pudra
- 50 g ciocolata
Instructions
Amestecati ingredientele uscate intr-un bol: faina, sarea si praful de copt.
Curatati bananele si cu o furculita le pasati intr-un al doilea bol. Adaugati imediat mierea si amestecati.
Separat bateti cu ajutorul unui tel sau cu mixerul ouale pana devin spumoase. Adaugati uleiul si amestecul de banane cu miere. Amestecati bine compozitia cu o spatula/lingura.
Acum este timpul sa adaugati ingredintele uscate peste amestecul de ingrediente umede de mai sus. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
Ungeti tava de briose cu putin ulei si adaugati in fiecare forma aluatul de mai sus.
Le puneti in cuptorul deja incins la 185 C, timp de 22 minute. Stim ca sunt gata atunci cand briosele devin rumene.
Pentru crema de ciocolata: Topiti ciocolata la bain-marie, dupa care o lasati sa se raceasca. Bateti smantana dulce pentru frisca cu o lingura de zahar pudra pana se intareste. Adaugati in smantana batuta ciocolata topita si racita si amestecati pana se incorporeaza. Puneti crema intr-un pos si ornati briosele.
No Comments