Tot in categoria “diet” putem sa incadram si urmatoarea reteta: radacinoase la cuptor cu couscous. Cantitatile de mai jos sunt pentru doua portii, 260 calorii/portie.
As manca couscous in fiecare zi. Il prepar foarte des in tot felul de variante: doar cu mazare sau doar cu morcovi, cu rosii si fasole verde. Oricum l-as prepara este foarte bun de fiecare data. Ca sa obtin un gust de nota 10, il asezonez intotdeauna cu lamaie. De data aceasta am incercat varianta cu legume la cuptor si pot sa spun ca este delicioasa.
Radacinoase la cuptor
Ingredients
- • 50 g pastarnac
- • 100 g telina
- • 150 g morcov
- • 100 g sfecla rosie
- • 1 lingura ulei de masline
- • 50 g couscous
- • 100 ml apa
- • 5 g unt
Instructions
Curata, spala si taie legumele. Pune-le la fiert (sfecla se fierbe separat de celelalte legume).
Dupa ce s-au fiert, scoate-le din apa si pune peste ele o lingura de ulei.
Pune-le intr-o tava pe hartie de copt la cuptor, pana se rumenesc putin.
Separat, adauga apa fierbinte si untul peste couscous. Condimenteaza cu putina sare si lasa-l acoperit 7-10 minute.
Amesteca legumele si couscous-ul si stropeste totul cu zeama de lamaie
No Comments