Dulciuri

Tiramisu fără ouă

tiramisu fara oua

Duminică fără desert? Nu prea se poate. Dacă în timpul săptămânii nu facem nimic dulce sau facem foarte rar, în weekend ne îndulcim și noi puțin. Weekendul acesta a fost un desert făcut la rece, fără cuptor și aragaz. Tiramisu fără ouă, gata în 15 minute.

Deci se poate să facem un desert delicios în câteva minute. Un desert cremos cu blat din pișcoturi bine însiropate, cremă fină și cu aromă intensă de cafea și cacao.

Dacă faci desertul pentru cei mici, atunci poți înlocui cafeaua cu sirop din fructe. Eu când pregătesc tiramisu fac și una-două porții individuale fără cafea, montate în pahar.

Tiramisu fără ouă

reteta tiramisu fara oua

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone (rece, de la frigider)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (rece, de la frigider)
  • 200 g lapte condensat îndulcit
  • 50 g zahăr pudră
  • cafea expreso sau cafea solubilă, fără zahăr
  • 20 pișcoturi
  • 1 linguriță cacao
  1. Pune crema mascarpone și smântâna pentru frișcă într-un bol împreună cu zahărul pudră. Mixează până când se întărește crema. Nu exagera cu mixarea ingredientelor, dacă smântâna pentru frișcă este bătută prea mult se poate înmuia crema.
  2. Adaugă laptele condensat îndulcit și mai mixează câteva secunde, crema devine fină și ingredientele sunt bine amestecate.
  3. Montarea desertului se face într-o tavă sau în pahare. Se însiropează pișcoturile în cafea și se pun straturi alternative de pișcoturi și cremă. Ingredientele de mai sus ajung pentru o tavă de 18×25 cm în care poți pune două straturi de pișcoturi și două de cremă.
  4. Lasă desertul la rece câteva ore și pudrează-l cu cacao înainte de momentul servirii.

Weekend dulce!

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply