Dulciuri/ Gustari

Biscuiți simpli cu unt – biscuiți de casă

biscuiti simpli de casa

Zilele trecute îi făceam vedete pe biscuiții sărați cu brânză, acum am in plan sa iți arăt și varianta dulce a acestor biscuiți. Biscuiți simpli cu unt, biscuiți de casă sau biscuiți dulci.

Nu are rost să iți mai spun cât de repede am făcut aluatul. Este adevărat că mă ajută foarte mult robotul de bucătărie în care mixez rapid toate ingredientele. Dacă le am pe toate pe blatul de bucătărie în maxim 2 minute aluatul este gata. Mai am răbdare 30-60 minute cât țin alatul la rece și apoi trecem la treabă să facem formele dorite pentru biscuiți. Și pentru că suntem în luna decembrie formele au fost cu brăduți, clopoței, fulgi și steluțe.

După ce sunt gata se pot pudra cu zahăr sau nu, se pot umple cu gem sau dulceață. In orice forma alegi să-i faci sunt minunați.

Biscuiți simpli cu unt – biscuiți de casă

biscuiti simpli cu unt

Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 125 g zahăr
 • 1 praf de copt
 • 125 g unt rece
 • 3 ouă
 • vanilie
 • 3-5 linguri de lapte cât să lege aluatul
 1. Amestecă făina cu zahărul și praful de copt. Adaugă untul rece, tăiat bucăți. Amestecă totul în vasul robotului de bucătărie câteva secunde.
 2. Adaugă ouăle, vanilia și amestecă iar pentru câteva secunde. Pune treptat câte o lingură de lapte până când aluatul se adună într-o bilă omogenă.
 3. Pune aluatul în folie alimentară și lasă-l la rece 30-60 minute.
 4. Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină (grosime 1-1,5 cm) și taie biscuiții în ce formă dorești. Coace biscuiții pe hârtie de copt într-o tavă, la 185 C până când își schimbă puțin culoarea. Cu cât sunt mai rumeni, cu atât sunt mai crocanți.

După ce s-au răcit păstrează biscuiții acoperiți cu folie sau într-un borcan cu capac. Se pot umple cu gem, dulceață sau cu unt de arahide.

xoxo,

Laura.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply