Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Orez cu spanac și țelină

Orez cu spanac si telina

Nu știu de ce dar când vine vorba de preparate pentru masa de prânz sau cină îmi place să fie gata în maxim 30 minute și să încerc mereu combinații noi. Cea mai nouă încercare a fost aceasta: orez cu spanac și țelină, după rețeta lui Jamie Oliver. În rețeta lui mai erau și chifteluțe, dar eu am făcut ceva schimbări și am adăugat câteva fâșii de friptură de vită fragedă. Am avut o bucată frumoasă de vrabioară de vită maturată 21 zile făcută în câteva minute la tigaie, perfectă pentru orezul asortat cu legume și condimetat ușor picant.

Ingrediente:

 • o bucată vrăbioară de mânzat maturată 21 zile
 • 1 cănuță orez cu bob lung
 • 1/4 țelină
 • 50 g baby spanac
 • Condimente pentru orez: sare, piper, fulgi de ardei iute, zeamă de lămâie și ulei de măsline
 • Condimente pentru carne: sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, un cub de unt
orez spanac telina

Preparare:

 1. Curăță și taie țelina în cuburi mici. Pune-o la fiert.
 2. Spală orezul în 2-3 ape. Acoperă orezul cu apă (o parte orez, 2 părți apă). Pune-l la fiert cu sare, piper și foarte puțin ulei. Când acesta începe să fiarbă, dă focul la minim și acoperă cratița cu un capac. În aproximativ 10-12 minute el ar trebui să absoarbă toată apa și să fie fiert. Îți dai seama că a absorbit toată apa dacă face mici gropițe la suprafață. Nu amesteca în orez în timpul fierberii. Lasă-l cu capac încă 5 minute după ce ai oprit focul.
 3. Când țelina este fiartă adaugă spanacul spălat. Amestecă și oprește focul. Scurge legumele de apă.
 4. Pune legumele într-un castron și adaugă orezul fiert. Amestecă și condimetează cu fulgi de ardei iute, sare, piper, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
 5. Adaugă un strop de ulei, sare și piper peste carne. Pune carnea în tigaia încinsă. În câteva minute, când este deja rumenă o întorci și adaugi usturoiul tocat bucați, rozmarin proaspăt și un cub de unt. O mai poți întoarce, timpul de gătire diferă, depinde de grosimea bucății de carne sau de cât de facută vrei să fie.
 6. Lasă carnea să se odihnească timp de 2-3 minute și apoi o feliezi.
 7. Pune pe farfurie orez cu spanac și țelină și felii de carne de vită.
 8. Stropește totul cu ulei de măsline și fulgi de sare.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply