Dulciuri

Tartă cu lămâie

tartă cu lămâie

Ultimul desert făcut, o tartă cu lămâie delicioasă.

Am pornit de  la lemon curd, o cremă cu lămâie, ouă și unt, apoi am ajuns să fac rapid o  tartă super bună cu mascarpone și blat de biscuiți.
Fără gelatină, fără coacere, dar cu multă răbdare să se răcească bine toate ingredientele.

Este o tartă de o consistență potrivită, dulce, dar cu gust de lămâie, se face rapid și se consumă în porții mici.

Tartă cu lămâie

tartă lămâie

Ingrediente:

Blat:

Crema:

 • 4 ouă (o să folosim doar gălbenușul)
 • 125 g zahăr
 • 80 ml zeamă de lămâie
 • coaja de la o lămâie netratată
 • 100 g unt Elle&Vire
 • 250 g mascarpone
Tartă lemon curd
 1. Începi cu crema de lămâie, lemon curd. Folosește un vas pe care poți să-l pui pe baie de abur la foc, un castron sau o cratiță. Pune în aceat vas gălbenușurile, zahărul, coaja și zeama de lămâie și amestecă-le bine cu un tel. Pune acest vas peste oala cu apă clocotită și ține totul la foc potrivit. Amestecă continuu cu telul până când  crema devine spumoasă și se îngroașă puțin, aproximativ 10 minute. Ia vasul de pe foc, adaugă untul la temperatura camerei și amestecă până se topește. Lasă crema să se răcească bine. Acoperă vasul cu o folie alimentară.
 2. Când crema s-a răcit adaug-o treptat peste crema mascarpone și amestecă. Crema este ușor moale, dar se mai întăresște cât stă la frigider.
 3. Topește untul pentru blat. Zdrobește biscuiții și pune peste ei untul topit. Toarnă acest amestec într-o tavă de tartă și apasă-l ușor până devine uniform, ca un blat de tartă.
 4. Adaugă crema de lămâie și mascarpone peste blatul de biscuiți și pune tarta la frigider până a doua zi.

Tips and tricks

 • La început această cremă de lămâie nu o să fie foarte tare. Este cremoasă și ușor moale, dacă vrei să fie mai consistentă poți adăugă gelatină. Mie mi-a plăcut aceasta textură de tartă fără gelatină. În plus după 1-2 zile la frigider, fără să fie acoperită cu folie a ajuns la consistența potrivită.
 • Daca totuși nu vrei să adaugi gelatină și vrei să fie ceva mai consistentă, nu pune toată crema lemon curd peste mascarpone. Adaug-o treptat până când iese așa cum îți dorești. Ține cont de faptul ca ea se mai întărește și la frigider.
 • Poți servi desertul și în pahare. Pune un strat de biscuiți cu unt mai întâi, fără să-l presezi, apoi un strat de cremă.
Tartă lămâie si mascarpone

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply