Dulciuri

Granita de pepene roșu

Granita_de_pepene_rosu

Vacantă, mare, căldură mare!

Dacă mă întrebi cum a fost vacanța noastră în Grecia, îți răspund rapid, fără să stau prea mult pe gânduri: frumos și foarte cald. De la prima ora a zilei și până după amiaza, soarele parcă ardea cu aceeași intensitate. Ora 8 dimineața nu era atât de prietenoasă cu tine dacă voiai să-ți bei cafeaua pe terasă, direct în bătaia soarelui. Eu una m-am declarat învinsă, oricât de mult îmi place să stau la soare, oricât de mult mi-am dorit să mă întorc bronzată din vacanță.

Acum suntem acasă și parcă nimic nu s-a schimbat. Sufăr de căldură în continuare. Doar că acum nu mai mergem la plaja și ne putem adăposti cu ușurință.

Acum caut umbra, spațiile răcoroase dar și mâncarea bună pentru o asemenea vreme. Pe lângă clasica salată grecească, pe care o tot fac de când m-am întors din vacanță, am început să caut și alte rețete bune pentru o astfel de vreme.

Și am găsit un desert răcoritor, rapid, care mai arată și bine. Un desert înghețat, ceva care să înlocuiască înghețata clasică, ceva cu fructe de sezon.

GRANITA

Granita este un desert sau un fel de înghețata, aș spune eu. Are la baza fructe, îndulcite cu un sirop de zahăr sau orice alt tip de îndulcitor cum ar fi mierea. Este o gheață aromată cu diverse fructe. Eu am ales pepenele roșu, dar poți să îl înlocuiești cu aroma sau fructul preferat.

Granita de pepene roșu

Cum se face? Simplu. Atât de simplu încât o să o trec, mai degrabă, la categoria inspirația zilei, nu la cea de rețete 🙂

Deci, un principiu simplu care o să se potrivească la orice fruct: sirop de zahăr care se poate înlocui cu orice alt îndulcitor și fructe pasate în blender și puse într-o tavă la congelator pentru câteva ore.

Ingrediente:

  • 500 g pepene rosu- miez, fără semințe
  • 50 g zahăr  (sau orice alt îndulcitor preferi)
  • 100 ml apă

Cum să prepari Granita:

  1.  Pune zahărul și apa într-o cratița și fierbe siropul timp de 5-7 minute. Lasă-l apoi să sa răcească. Dacă folosești un alt fel de îndulcitor, poți să sari peste acest pas.
  2. Adaugă în blender pepenele și siropul, pornește blenderul atât cât trebuie ca să faci un smoothie fin. În cazul meu, cu Perfect Smoothie Vitality , am avut nevoie de aproximativ 30 de secunde.
  3. Pune amestecul într-o tavă și apoi pune tava în congelator pentru 2-3 ore. După acest timp treci cu furculița peste suprafața înghețată până obții mici granule de gheață. Mai lasă tava încă o oră la congelator, după care poți servi granita.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply