Dulciuri/ Gustari

Biscuiți crăpați cu cacao – Chocolate Crinkles

Biscuiti_crapati_cu_cacao

Săptămâna trecută, când a venit Moș Nicolae, am pregătit ghetuțele împreună cu pitica mea și i-am lăsat Moșului o scrisoare de mulțumire, un desen și câteva decorațiuni, ca să se bucure și el de ceva frumos, nu? Dar ce nu am făcut și trebuia, căci așa mi-a spus Bi, a fost să-i lăsăm și lui ceva de mâncare. Păi cum se face asta? Să vină cineva la tine acasă, să-ți aducă cadouri și tu să nu-l servești cu nimic?  Nu se poate.

Așa că pentru următoarea vizită, cea a lui Moș Crăciun, o să pregătesc ceva dulce. Daaa, eu o să-l servesc pe Moș cu niște fursecuri fragede cu cacao. Cei mai buni biscuiți cu cacao, biscuiți crăpați sau chocolate crinkles.

Biscuiți crăpați cu cacao

 

Le-am făcut de câteva ori ca să fiu sigură că de Crăciun o să-mi iasă și că nu o să dau buzna prin magazine, așa pe ultima sută de metri ca să cumpăr ceva în lipsa unui desert reușit pe care să i-l las Moșului pe masă.

O să mă apuc dis de dimineață să le pregătesc, căci trebuie sa le las ceva vreme la frigider înainte să le pun în cuptor. Acest pas l-am ignorat la primele mele încercări și nu a fost bine. În loc de biscuiți crăpați am avut parte de niște biscuiți aproape normali 🙂 . De fapt niște bile de aluat coapte, deloc arătoase, ba chiar dimpotrivă.

Tips and tricks: Dacă vrei să le faci și tu ține cont de timpul de răcire al aluatului. Minim 2 ore de stat la frigider înainte să modelezi și să coci biscuiții. Dacă ții cont de acest mic secret, nimic nu te va opri să faci un desert bun.

Iar dacă Moș Crăciun nu îi va mânca pe toți 🙂 ,  vor fi minunați a doua zi dimineața lângă cafea sau ceai. Mâncam dulciurile dimineața și rămâne să ne cumințim spre seară cu o salată. Sau nu,  ne răsfățăm toată ziua, doar o dată pe an este Crăciunul.

Biscuiți crăpați cu cacao - Chocolate Crinkles

Ingredients

  • 150 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g zahăr
  • 60 ml ulei
  • 2 ouă
  • câteva picături extract de vanilie
  • Pentru pudrat: 50 g zahăr pudră

Instructions

1

Pune ingredientele uscate într-un bol: făină, cacao, sare, praf de copt.

2

Într-un alt bol pune ouăle, zahărul, uleiul, vanilia și amestecă-le cu mixerul.

3

După ce amestecul cu ouă devine spumos adaugă ingredientele uscate. Vei obține un aluat care nu este nici foarte tare, dar nici moale.

4

Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider, minim două ore.

5

După ce a stat la rece poți modela bilele de aluat pentru biscuiți. Modelează cu mâna bile cu diametru de aproximativ 3 cm (mie mi-au ieșit 20 de biscuiți). Pune-le în bolul cu zahăr pudră și acoperă-le bine pe toate părțile, după care le pui în tavă pe hârtie de copt.

6

Coace biscuiții la 175 C, timp de 14-15 minute. După ce i-ai scos din cuptor îi mai lași în tavă 2-3 minute și apoi îi poți scoate pe un suport pentru răcirea prăjiturilor.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply