Pentru iubitorii de ciocolata
Daca esti iubitor de ciocolata, asa ca mine 🙂 , iti recomand aceasta tarta cu blat subtire crumble si umplutura fina si aerata din ciocolata. Timpul de preparare este foarte mic, dar totusi trebuie sa ai rabdare cel putin sase ore, timp in care o sa stea la frigider. Deci e mai bine sa o pregatesti cu o zi inainte de servire.
Si pentru ca tot suntem in sezonul capsunelor, o puteti asezona cu cateva fructe aromate, se potrivesc de minune cu ciocolata. Aveti insa grija sa va puneti in farfurie o portie potrivita din aceasta tarta deoarece pe langa multiplele efecte benefice ale ciocolatei , nu putem uita ca in exces ciocolata ne ingrasa (cu toate ca am folosit o ciocolata cu un continut mare de cacao- si deci un continut mai mic de zahar).
Consumul moderat de ciocolata ne creaza o stare de bine, avand efecte antidepresive, inlatura stresul si ne energizeaza, deci avem toate motivele sa ne bucuram de gustul ei 🙂
Cateva sfaturi pentru o tarta reusita:
- folositi lapte integral, cu 3,5% grasime
- folositi ciocolata de calitate cu minim 70% cacao
- aveti grija atunci cand turnati amestecul de lapte si smantana fierbinte peste oua, sa o faceti treptat si amestecand continuu pentru a nu se transforma totul intr-o omleta:)
Ingredients
- Pentru blat:
- - 100g unt
- - 90g faina
- - 100g zahar pudra
- - 3 lingurite cacao
- - un praf de sare
- Pentru crema:
- - 2 oua
- - 200ml smantana pentru frisca (LaDorna)
- - 300ml lapte 3.5 %
- - 320g ciocolata minim 70% cacao
Instructions
Incalzim cuptorul la 170 C
Punem intr-un bol ingredientele uscate pentru blat. Adaugam untul si incepem sa amestecam cu mana pana obtinem un aluat sfaramicios. Punem un inel de tarta sau de tort (diametru aproximativ 25 cm) pe o tava tapetata cu hartie de copt. In inelul de tarta adaugam aluatul si il presam usor cu mana. Coacem baza pentru tarta timp de 7-8 minute, dupa care o lasam sa se raceasca.
Amestecam intr-o cratita laptele si smantana dulce pentru frisca si le punem la foc mic pana ajung la punctul de fierbere. In acest timp batem foarte bine cu mixerul cele doua oua (pana compozitia devine cremoasa, cu mici bule de aer). Turnam treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel. Imediat ce am facut acest lucru, adaugam si bucatelele de ciocolata si amestecam cu telul pana se topeste toata ciocolata. Se toarna compozitia peste blatul racit. Se tine la frigider cel putin 6 ore, dupa care putem indeparta inelul de tarta.
No Comments