Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Spaghete cu roșii uscate

spaghete-cu-rosii-uscate

Ce ai zice dacă ți-ai petrece doar 15 minute în bucătărie pentru a pregăti un prânz sau o cină delicioasă? Sună destul de bine, nu? Și dacă mai spun și “paste” avem deja un preparat pe gustul tuturor.

O să-ți spun cum fac eu când nu am timp pentru a pregăti cina. Mă îndrept către cămara unde găsesc ingredientele care mă scot din încurcătură de fiecare dată: paste, cușcuș, orez sau cam tot ce se poate combina rapid cu legume de sezon. 15, poate 20 de minute maxim și putem să ne așezăm la masă.

Spaghete cu roșii uscate

spaghete-cu-rosii-uscate

De curând am cumpărat roșii uscate și acum le-a venit rândul să le folosesc într-un preparat. Astăzi le combin cu paste,  spaghete foarte subțiri. Înlocuiesc sosul clasic de roșii cu roșii uscate tăiate mărunt, usturoi și ceapă verde (pentru ca sunt de sezon) sotate foarte puțin în ulei, asezonate cu un amestec de condimente grecești cu oregano, sare și piper. Aș fi putut să mă opresc cu ingredientele aici, dar pentru ca mi-am dorit un sos ușor cremos, am adăugat în momentul în care am oprit focul și o lingură de smântână. Pătrunjelul chiar este opțional, dar poate ai observat în ultima vreme pasiunea mea pentru el. Mă gândesc serios să-mi fac o mică gradină pe balcon, una cu mult pătrunjel 🙂

Destul de rapid, nu? Rapid trec și eu la rețeta scrisă în trei pași simpli.

xoxo

Laura

spaghete_cu_rosii_uscate

Spaghete cu roșii uscate

Serves: 2
Prep Time: 5 Cooking Time: 10 Total Time: 15

Ingredients

  • 100 g paste (eu am folosit spaghete)
  • 4-5 roșii uscate
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • câteva fire pătrunjel
  • 30 ml ulei (2 linguri)
  • 1 lingură smântână
  • sare , piper și oregano uscat

Instructions

1

Pune pastele la fiert în apa care clocotește.

2

Curăță, spală și taie mărunt ceapa și usturoiul verde. Taie roșiile mărunt. Pune toate legumele într-o tigaie în care ai pus uleiul, la foc mediu (exact înainte să fie fierte pastele).

3

Când pastele sunt fierte adaugă-le în tigaia cu legume sotate ușor. Adaugă și putină apă (din cea în care au fiert pastele) ca să obții un sos cremos. Condimentează cu sare piper, sare și oregano, pătrunjel și o lingură de smântână. Amestecă-le și poți deja să le iei de pe foc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply