Gata in 30 minute/ Gustari

Quesadilla cu omletă și spanac

quesadilla cu omleta si spanac

Dacă este weekend pregătim un mic dejun consistent pe bază de ouă. Ceva bun cu omletă. Ceva bun cu lipie. Ceva bun cu mult cașcaval. Quesadilla cu omletă și spanac. Da, și spanac. Folosim și ceva fresh la acest mic dejun.

Astăzi ne-am lăsat inspirați de ce mai aveam prin frigider. Am pornit de la o mână de spanac proaspăt care trebuia mâncat, ouă și cașcaval. Primul gând a fost omletă cu spanac și cașcaval. Și asta am și făcut, doar că am împachetat omleta într-o lipie. Suntem iubitori de sandvișuri și nu am ratat ocazia să facem un sandviș special, un sandviș în lipie. Quesadilla.

Delicios și simplu de făcut.

quesadilla cu omleta

Quesadilla cu omletă și spanac

De ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții:

  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei
  • o mână de spanac proaspăt
  • sare și piper
  • 75 g cașcaval (eu am folosit cașcaval Delaco)
  • 2 lipii
quesadilla_omleta_spanac_cascaval

Începi cu omleta. Într-un bol bați cu furculița ouăle. Pune o tigaie pe foc și adaugă 2 linguri de ulei, spanacul și condimentele: sare și piper. Când spanacul se înmoaie pune ouăle bătute și gătește omleta la foc mediu.

Imediat ce omleta este gata, o împarți în două și o pui în mijlocul lipiilor. Deasupra pune cașcaval ras și împacheteaza lipia cu grijă.

Pune aceste pachețele cu omletă și cașcaval în tigaia încinsă (fără ulei) și rumenește ușor quesadilla pe fiecare parte.

Sandvișurile cu omletă sunt gata. Simplu, nu?

cascaval

Dacă nu vrei omletă cu spanac, poți să înlocuiești spanacul cu ingredientul tău preferat în omletă. Cu ciuperci, ceapă verde, bacon. Păstrezi, desigur, lipiile, cașcavalul și ouăle și poți să faci o quesadilla pe gustul tău.

Weekend fain!

xoxo.

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply