Gata in 30 minute/ Gustari

Sandvișuri calde cu brânză

sandvisuri calde cu branza

Îmi este destul de clar că sandvișurile calde cu brânză sunt preferatele mele. Fie că punem cașcaval, mozzarella, brânză cheddar sau brie, eu nu zic ‘nu’, iese bun oricum.

Ce altceva mai poți pune într-un sandviș cald făcut la tigaie? Pe lângă brânza care se topește și leagă indredientele, mai poți pune prosciutto, bacon crocant sau nu, roșii uscate, ciuperci sotate, cremă de măsline, dulceață de ardei iute sau legume.

Acum vin cu ultimele două variante pe care le-am încercat. Sandvișuri calde cu brânză brie sau charmidor, cu avocado si busuioc sau ou fiert și ardei roșu.

sandvis cald cu branza si avocado

Sandvișuri calde cu brânză

Ingrediente:

1.Sandviș cald cu brânză brie:

  • 2 felii de pâine
  • 2 felii de Brânză Brie Ile de France
  • 1/2 avocado
  • un strop de zeamă de lămâie și câteva frunze de busuioc
  • un cub mic de unt (aproximativ 5 g)

2. Sandviș cald cu brânză și ou:

sandvis cald cu branza si ou

Mod de pregătire:

  • Sandviș 1: Începem cu o felie de pâine pe care pui: brânza brie, felii de avocado, frunze de busuioc și iar brânză. Deasupra pune o altă felie de pâine. Unge sandvișul pe o felie de pâine la exterior cu unt. Pune sandvișul în tigaia bine încinsă, dar la foc mic, cu felia de pâine unsă cu unt în jos. Cu o spatulă apasă ușor pe sandviș și când este gata prăjit poți să-l ungi și pe felia de deasupra cu unt și întoarce-l să se rumenească si pe cealaltă parte. Mai apasă ușor cu spatula și când este rumen și brânza din interior topită este gata.
  • Sandviș 2: Pune pe o felie de pâine: brânza charmidor, felii de ou fiert, felii de ardei, iar brânză felii și încă o felie de pâine. Unge sandvișul pe o felie de pâine la exterior cu unt. Pune sandvișul în tigaia bine încinsă, dar la foc mic, cu felia de pâine unsă cu unt în jos. Cu o spatulă apasă ușor pe sandviș și când este gata prăjit poți să-l ungi și pe felia de deasupra cu unt și întoarce-l să se rumenească si pe cealaltă parte. Mai apasă ușor cu spatula și când este rumen și brânza din interior topită este gata.

Mai poți încerca și sandviș cu ciuperci, sandvis cald cu roșii uscate și cheddar sau sandviș cald cu suncă și cașcaval.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply