Retete cu Carne

Drob de pui în foi de plăcintă

Drob-de-pui-in-foi-de-placinta

Atunci când mama își dorea să facă drobul de Paște puțin mai special, îl făcea în aluat. Era un fel de ruladă din foi de plăcintă sau aluat fraged umplută cu ficat și multă verdeață.

Mi-am adus aminte de rețeta ei zilele trecute și m-am hotărât să încerc și eu. Am pornit de la ideea mamei și am adaptat-o desigur, căci ce ar însemna bucătăria fără puțină fantezie și creativitate.

Drob de pui în foi de plăcintă

Drob_de_pui_in_foi_de_placinta

După ce am hotărât cum o să arate drobul de anul acesta, am decis că o să fie făcut din carne de pui, ca să îl fac și foarte repede. Ficatul de pui se gătește destul de ușor și repede. Este adevarat ca restul timpului o să-l petrec în piață, la cumpărături. Pentru acest drob o să folosesc o cantitate destul de mare de verdeață. Dar niciodată nu este prea mult când vine vorba de ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel și mărar. Cel putin așa cred eu, căci mie îmi place drobul cu cât mai multe legume. Dar dacă tu îl preferi pe cel cu mai mult ficat, poți schimba destul de ușor cantitățile. Îți dai seama că nu ai ce să strici, tot delicios o să fie.

Placintă sau Drob de pui în aluat

Ce cantități am folosit eu? La 500 g de ficat de pui am pus 4 legături de ceapă verde, o legătură destul de mare de usturoi verde, o legătură de mărar și două de pătrunjel. Această umplutură am condimentat-o după gust cu sare, piper și cimbru uscat. Iar ca să gătesc ficatul am adăugat foarte putin ulei și un păhărel mic de vin.

Am mai folosit un pachet de foi de plăcintă și ulei pentru a unge foile. Uleiul se poate înlocui cu unt topit. Depinde de preferințe și de ce ai la îndemână.

Drob-de-pui-in-foi-de-placinta

Cum am pregătit-o? Într-o singură tigaie am înăbușit mai întâi ficatul și apoi legumele. Le-am pus în robotul de bucătărie și în 4-5 secunde am ajuns la consistența dorită. Odată ce umplutura a fost gata, am pus foile de plăcintă bine unse într-o tavă de plăcintă și am învelit (destul de neglijent aș putea spune) această umplutură de pui. Am uns cu ulei și foile de deasupra și am copt-o până când mi-a plăcut culoarea foilor de plăcintă.

Într-o oră plăcinta mea cu ficat de pui și verdeață este gata.

Pare destul de simplu, nu?

Drob_de_pui_in_foi_de_placinta

xoxo

Laura

Drob de pui în foi de plăcintă

Ingredients

  • 500 g ficat de pui
  • 4 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 60 ml ulei (4 linguri)
  • 50 ml vin
  • sare, piper și cimbru uscat
  • 1 pachet foi de plăcintă (eu am folosit foi de plăcintă Morărița)
  • 100 ml ulei (sau unt topit)

Instructions

1

Pune într-o tigaie mare 2 linguri de ulei și când acesta este încins adaugă ficatul (spălat și scurs). Lasă-l la foc mic acoperit cu capac și mai amestecă din când în când. Adaugă vinul și lasă-l pe foc până când se evaporă tot lichidul și se rumenește puțin ficatul.

2

Scoate ficatul și în aceeași tigaie pune încă 2 linguri de ulei, adaugă ceapa și usturoiul verde tocate mărunt. Lasă legumele la foc potrivit câteva minute și amestecă din când în când.

3

Toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Pune ficatul, ceapa și usturoiul verde călite, pătrunjelul și mărarul într-un robot de bucătărie. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Pornește robotul și lasă-l să facă umplutura până la consistența dorită.drob de pui

4

Pune într-o tavă de tartă unsă cu ulei, foile de plăcintă, una câte una. Unge-le pe fiecare cu ulei sau unt topit. Pune foile în așa fel încât la sfârșit după ce pui umplutura să îți rămână marginile destul de mari cu care să o acoperi. Închide plăcinta cu marginile ramase (desul de neglijent aranjate) și unge-le cu ulei. drob de pui

5

Coace plăcinta la 180 C până când aceasta este frumos rumenită (eu am lăsat-o în cuptor aproximativ 35 minute).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close