Somon în crustă cu parmezan la cuptor

O Rețetă rapidă de pește: somon în crustă cu parmezan, la cuptor.

Știm cu toții că e bine să consumăm pește, pentru proprietățile lui și beneficiile aduse. Dar câteodată mai uităm de acest minunat aliment. Și este păcat, deoarece se gătește atât de repede.

Când alegem noi o masă cu pește:

  • Când ne este poftă și în general cerința vine din partea copilului, ceea ce mă bucură enorm.
  • Atunci când vrem să avem o cină sau un prânz ușor.  O cină care conține pește și o salată de morcovi murați în zeamă de lămâie cu pătrunjel (ca în imagine), nu poate să fie decât delicioasă și ușoara în același timp.
  • Sau când avem invitați la masă, deoarece îl putem pregăti înainte și atunci când sosesc invitații doar îl punem în cuptor. Așa avem timp sa stăm cu dragi veniți în vizită.

Somon la cuptor

Somon_in_crusta_cu_parmezan

 

Ingrediente:

  • 750 g somon (6 bucăți)

CRUSTA

  •   2 felii de pâine
  •   25 g parmezan
  •   1/4 lămâie (zeama)
  •   pătrunjel

SOS

  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță muștar (dijon)
  • 1/4 lămâie (zeama)
  • sare și piper

Cum să procedezi:

  1. Pune în vasul unui robot de bucătărie ingredientele pentru crustă: pâinea bucăți, parmezanul ras, zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mixează pană amestecul este complet mărunțit.
  2. Amestecă ingredientele pentru sos într-un bol.
  3. Pune peștele pe hârtie de copt sau într-o tavă unsă cu ulei.
  4. Acoperă peștele cu sos, după care pune-i deasupra amestecul de pâine și parmezan.
  5. Pune tava la cuptor, la 200 C, pană se rumenește frumos crusta (aproximativ 30 minute).

Recomandarea mea este sa serviți acest preparat cu o salată, de orice fel. Eu am ales, de data acesta, o salată de morcovi murați în zeama de lămâie și frunze de pătrunjel pentru prospețime, savoare și culoare. Dar orice salată este binevenită: salata verde, rucola sau cele mai inedite amestecuri de legume proaspete.

Nu îmi rămâne decât sa-ți spun, poftă bună!

No Replies to "Somon în crustă cu parmezan la cuptor"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Close