Retete cu Carne

Somon la cuptor

somon_la_cuptor

Pestele la cuptor il putem face atunci cand ne dorim sa avem o masa echilibrata, usoara si rapida. L-am preparat si servit, de data aceasta, alaturi de broccoli, piure de cartofi si salata verde, dar ii puteti face garnitura preferata. Iar daca vrem ca acest fel de mancare sa fie si pentru dieta atunci nu trebuie decat sa cantarim cantitatile pe care le punem in farfurie pentru o portie si sa adunati caloriile : somon gatit  170cal/100g, salata verde 17 cal/100g, o lingura ulei de masline 125cal, broccoli fiert 35cal/100g. Daca avem grija la cantitatea de ulei folosita putem obtine o masa de pranz sau de seara cu foarte putine calorii.

Ingrediente:

  • somon
  • sare, piper, cimbru
  • ulei
  • lamaie

Somonul bine curatat, condimentat cu sare, piper si cimbru si il ungi cu foarte putin ulei (eu adaug si zeama de lamaie sau felii de lamaie). Pune-l intr-o tava pe hartie de copt la cuptor mai intai acoperit, iar dupa aproximativ 15 minute il mai lasi neacoperit ca sa se rumeneasca frumos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close