Am făcut în weekend un mic dejun așa cum îmi place mie. Omletă pufoasă cu cascaval sau scrambled eggs servită pe felii de pâine și roșii. Cafea și ziua începe bine.
Cu greu aleg între o omletă cheese și una cu multă ceapă. Cea din urmă era cea pe care o făcea mama, cu un gust perfect echilibrat de ceapă, deloc grețoasă. Pot să spun că și acum am echilibrat gustul acestei omlete pufoase cu pătrunjel și roșii gustoase și un strop de zeamă de lămâie. Ador să pun zeamă de lămâie peste ouă, fie ele ochi sau omletă. Iar dacă mai pun și pătrunjel pentru mine este un mic dejun de vis.
Omletă pufoasă cu cașcaval sau Scrambled eggs
Omleta acesta pufoasă este gata în 2 minute. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 2 porții:
- 4 ouă
- 2 felii de pâine
- 1 roșie
- 2-3 linguri ulei
- 3 linguri cașcaval ras, eu am folosit cascaval Delaco
- sare, piper, pătrunjel și zeamă de lămâie
- Pune o tigaie pe foc. Eu am folosit o tigaie de fontă.
- Bate într-un castron ouăle cu un strop de apă (1-2 linguri). Condimentează cu sare, piper și opțional fulgi de ardei iute.
- Toarnă în tigaie uleiul și când este încins pune ouăle bătute. Dă focul la mic și amestecă continuu cu o paletă, timp de câteva secunde. Când este aproape gata adaugă cașcavalul ras și oprește focul.
- Amestecă și pune omleta peste feliile de pâine și roșii. Presară pătrunjel deasupra și zeamă de lămâie.
Zi faină cu un mic dejun delicios!
Laura
No Comments