Gata in 30 minute/ Gustari

Bruschete cu brânză gouda și prosciutto

bruschete cu branza gouda si prosciutto

Cu gândul la o pizza rapidă pe felii de pâine am ajuns să fac aceste bruschete calde cu brânză gouda și prosciutto. Puțin forțat le pot zice și pizza, doar că peste blatul din felii de pâine nu am pus sos de roșii, ci unt aromat cu verdețuri. Așa că o să le numesc bruschete. Sau sandvișuri calde făcute la cuptor cu brânză delicioasă care se topește frumos, cateva felii de prosciutto și roșii cherry.

Ingrediente puține, dar super delicioase în combinația aceasta. Am uitat sa spun că am condimentat bruschetele cu cimbru uscat și busuioc proaspăt. Yum 🙂

bruschete calde

Am deja vizitatori care doresc să guste din preparatul meu, nu mai au răbdare să fac câteva poze. Problema pofticiosului la noi în casa: “Pregătim bruschete, dar nu mai faci poze, da?”:)

Parcă așa eram și eu în copilărie, la fel de nerăbdătoare. Mama mă răsfăța din când în când cu cel mai bun preparat, așa îl vedeam eu. Paine cu unt și cașcaval la cuptor. Imaginea acestor bruschete calde gata să îmi potolească pofta o am și acum în minte.Din momentul în care aflam ce avem la masă și până mâncam, pe o scara de la 0 la 10, răbdarea mea era la zero și pofta la 10.

Acum mă întreb: ‘Oare o să-i creez și eu astfel de imagini copilului meu?’ Eu sper ca da, căci tare dragi îmi mai sunt acum aceste amintiri.

Să revenim la bruschetele noastre. Pegătește ingredientele și fii pe faza pentru o nouă porție, cu siguranță o să mai existe cerere. Pe cât de repede se fac aceste bruschete pe atât de repede se mănâncă.

bruschete cu branza gouda

Bruschete cu brânză gouda și prosciutto

Ingrediente 2 porții:

  1. Unge feliile de pâine cu unt și pune brânză gouda deasupra, cât să acoperi toată suprafața feliei de pâine. Condimentează cu un praf de cimbru uscat.
  2. Pune feliile de pâine la cuptor, într-o tavă pe hârtie de copt, câteva minute la funcția grill a cuptorului (dar nu este o cerință obligatorie) sau până când brânza se topește.
  3. După ce scoți feliile de pâine din cuptor, adaugă prosciutto, frunze de busuioc proaspăt și roșii cherry.

Micul dejun este gata, cafeaua este caldă. Acum poate să înceapă weekendul.

Laura

bruschete cu branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply