Se apropie 1 iunie și toată atenția o să fie îndreptată către ei, cei mici. Așa că m-am gândit să fac împreună cu Bi o activitate distractivă. Unde? În bucătărie? Cu ce? Cu ingrediente puține ca să poată să fie făcut în totalitate de ea. Aparatul foto nu lipsește, doar ne dorim și o amintire plăcută din această zi, nu?
Așa am ales câteva ingrediente: brânză Delaco Junior în formă de farfurii zburătoare, fructe, ciocolată, miere, nuci sau alune și bețișoare pentru frigărui. La fructe încercă să diversifici. Eu am pus căpșune, dar poți alege fructul sau fructele preferate ale copilului.
Am topit ciocolata cu un strop de ulei de cocos și am pus-o într-un castron. Pe lângă asta am vrut să fac și ceva crocant și dulce și așa mi-a venit ideea să caramelizez nucile, iar apoi să le zdrobesc. Dar merg la fel de bine nuci sau alune prăjite foarte puțin în cuptor sau în tigaie pe care să le zdrobești în bucăți mai mici sau mai mari. Am mai pus într-un castron miere, am ales câteva căpșune și brânzica proaspătă.
Acum copilul este pregătit de distracție. Înfige pe bețele de frigărui bucăți de brânză sau fructe și apoi le dă prin ciocolată sau miere și presară alune sau nuci deasupra. Simplu, nu?
În timp ce copilul se distrează făcând frigărui, eu mă ocup de poze. Have fun!
xoxo,
Laura
No Comments