Gustari/ Patiserie

Plăcinte cu brânză și roșii – empanadas

Placinte cu branza si rosii-empanadas

Rumene, bune și ușor de făcut. Plăcinte cu brânză și roșii sau empanadas.

Vrei o gustare rapidă? Sau ai invitați și vrei să-i servești cu un aperitiv delicios? Răspunsul este simplu, faci câteva plăcinte umplute cu brânză. Vor fi apreciate și sigur nu vor rămâne mult timp pe platou.

Placinte cu branza

Aluatul de bază al acestor plăcinte este unul cu unt. Poate să fie folosit și la tarte. Noi chiar am făcut și o mini tartă rustică pe care am umplut-o tot cu bucăți de roșii și brânză. Pentru ca aluatul să fie gata în 2 minute ai nevoie de un robot de bucătărie, dar se poate face și fără. Ingredientele sunt simple și puține: făină, sare, unt rece, ou și foarte puțină apă, tot rece. Aluatul se lucrează rapid ca să nu se topească untul și aluatul să devină foarte moale. În plus el trebuie să stea la rece înainte să-l întinzi și să faci mini plăcinte. Deci ai nevoie și de ceva răbdare. 😛

Noi am umplut plăcintele cu brânză Delaco Junior și roșii proaspete. Am decojit roșiile, le-am tăiat bucăți potrivite și le-am lăsat la scurs ca să nu înmoaie aluatul. Am tăiat brânza bucăți și gata umplutura pentru plăcinte. Simplu, nu?

Când m-am gândit la roșii și brânză, m-am gândit că o sa meargă bine cu arome de busuioc și mentă, așa că, separat, am pregătit un sos verde, un fel de sos pesto sau un ulei aromat cu verdețuri. Am tocat mărunt frunze de mentă, busuioc și pătrunjel și am adăugat peste ele, ulei de măsline, sare, piper și un strop de zeamă de lămâie.

Sosul va completa gustul plăcintelor rumene. O plăcintă cu brânză și roșii, un strop de sos, gustarea perfectă.

Placinte cu branza delaco

Plăcinte cu brânză și roșii – empanadas

  • 250 g făină
  • 100 g unt rece
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou
  • 4-5 linguri apă rece ( aproximativ 60 ml)
  • Umplutură: 75 g brânză (eu am folosit igluul de lapte Delaco Junior) și o roșie mare
  • Decor : 1 ou
  • SOS: busuioc, pătrunjel, mentă, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie.
empanadas cu branza si rosii
  1. Pune făina, sarea și untul rece tăiat bucăți în bolul robotului de bucătărie și mixează până aluatul devine sfărâmicios. Dacă nu ai un robot de bucătărie, poți frământa aluatul cu mâna.
  2. Adaugă oul și apa (pune apa treptat). Amestecă până obții un aluat dens.
  3. Adună aluatul și pune-l într-o folie alimentară. Dă-l la rece 30 minute.
  4. Pudrează blatul de lucru cu făină și întinde aluatul cu un sucitor. Taie-l cu o formă rotunda și formează discuri mai mici sau mai mari (depinde de cât de mari vrei să fie aceste gustări)
  5. Pune în mijlocul fiecărui mic disc o bucată de brânză, una de roșie și îndoaie discurile în jumătate. Apoi cu vârful unei furculițe apasă marginea aluatului ușor până se lipește.
  6. Pune aceste mici plăcinte cu brânză pe hârtie de copt într-o tavă. Unge-le cu ou și coace-le la 185 C până se rumenesc.
  7. SOS: toacă mărunt verdețurile și pune peste ele sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Servește plăcintele calde sau reci alături de sosul verde aromat.

xoxo,

Laura

empanadas

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply