Gata in 30 minute/ Gustari

Pancakes sărate din brânză

pancakes din branza

Pancakes sărate pentru mic dejun sau o gustare rapidă. Mereu spun că pancakes-urile se fac atât de ușor, amestec ingredientele în mai puțin de 5 minute, iar pentru prăjit mai am nevoie de încă 5-10 minute. Rapid, nu?

Aceste pancakes sărate din brânză se fac la fel de ușor. Și unde mai pui ca ai nevoie doar de trei ingrediente: brânză albă ToniJunior, ouă și faină. Un praf de sare, piper și unul de praf de copt le trec la condimente, nu le mai număr la ingrediente.

După ce amestec toate ingredientele într-un bol o să obțin un aluat destul de tare. Nu este fluid și de aceea el trebuie modelat cu mâna. Câte o lingură de aluat dată prin făină pe care o modelez ca pe o chiftea. O să le prăjesc în foarte puțin ulei, câteva minute pe fiecare parte, cât să fie rumene și să crească. Focul trebuie să fie potrivit, astfel pancakes-urile vor avea timp să se coacă.

Fiind sărate se pot mânca cu legume, iaurt sau smântână, sos de avocado, cu ouă ochi sau poșate.

Pancakes sărate din brânză

Pancakes sarate din branza

Ingredinte:

  • 150 g brânză (eu am folosit brânză albă calcica Delaco)
  • 1 ou
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare și piper
  • 1/2 linguriță rasă praf de copt
  • ulei pentru prăjit
branza alba calcica

Cum se face aluatul pentru pancakes:

  1. Amestecă brânza mărunțită cu oul, sarea și piperul. Adaugă făina și praful de copt și amestecă compoziția. Aluatul o să fie tare, se poate modela cu mâna.
  2. Pune câte o lingură de aluat pe un strat fin de făină. Modelează cu mâna chifteluțe mici și plate (așa cum faci la chiftelele din carne).
  3. Adaugă 1-2 linguri ulei într-o tigaie, la foc mediu. Prăjește pancakes-urile pe fiecare parte câteva minute (până se rumenesc).

Nu uita la sfârșit să pui în farfurie și legume, o lingură de smântână, iaurt, ouă sau sosul preferat.

Pancakes sarate din branza alba calcica

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply