Gata in 30 minute/ Gustari

Sandviș cald cu șuncă și cașcaval

Sandvis cald cu sunca si cascaval

Ador sandvișurile calde. Cașcavalul topit între cele două felii de pâine crocante cu aromă de unt prăjit face acest sandviș un vis. Nici nu mai contează ce mai pui în el, șuncă, ciuperci, ardei sau măsline, sandvișul este deja delicios.

Nu mai trebuie să spun că pentru un sandviș perfect trebuie sa alegi ingrediente de calitate. Eu am început cu pâinea care ne place cel mai mult, pâinea cu maia. Ori că o cumpăram, ori că o facem noi acasă, nu aș putea să o înlocuiesc cu alt tip de pâine. Continuăm lista de ingrediente cu unt cu 82% grăsime, cașcaval Delaco și, la alegere, carne sau legume. Astăzi fac cea mai simplă variantă a acestui sandviș cald, sandviș cald cu șuncă și cașcaval.

Dacă ai ales toate ingredientele, în 5 minute sandvișul este gata. Pun între cele doua felii de pâine cașcaval și șuncă, ung feliile de pâine pe exteriorul sandvișului cu unt și îl pun într-o tigaie câteva minute pe fiecare parte. Doar până devine rumen pe exterior și cașcavalul se topește în interior ca să lege toate celelalte ingrediente.

Te poți opri aici cu rețeta sau poți continua și cu un ou ochi pe care să-l pui peste acest sandviș cald. Mai poți adăuga frunze aromate de verdeață, pătrunjel sau busuioc, și un strop de zeamă de lămâie. Din punctul meu de vedere abia acum se termină perfect rețeta.

sandvis cu sunca cascaval si ou

Sandviș cald cu șuncă și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine
  • 2-4 felii șuncă
  • 8 felii cașcaval (eu am folosit felii de cașcaval DeSenviș Delaco)
  • 30 g unt
  • 2 ouă (opțional)
  • frunze de pătrunjel, busuioc și zeamă de lămâie (opțional)
Sandvis cu sunca si cascaval

Cum se pregătește un sandviș cald la tigaie:

  1. Pune pe o felie de pâine: cașcaval, șuncă și iar cașcaval. Deasupra pui a doua felie de pâine.
  2. Unge una dintre feliile de pâine pe exterior cu unt și pune sandvișul în tigaia încinsă mai întâi pe partea unsă cu unt.
  3. După 1-2 minute, când pâinea este prăjită, unge și partea de deasupra cu unt și întoarce sandvișul. Presează-l ușor cu o paletă și mai lasă-l și pe partea aceasta câteva minute. Până se rumenește.
  4. Separat prăjește ouăle în foarte puțin ulei. Servește sandvișul cald cu ouă ochi, frunze aromate de verdeață și un strop de zeamă de lămâie.
sandvis la tigaie cu sunca si cascaval

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply