Gata in 30 minute/ Gustari

Sandviș caprese

sandvis_caprese

Ce poți să faci cu focaccia, mozzarella proaspătă și roșii? Un sandviș caprese sau un sandviș cu roșii, mozzarella și sos pesto.

Pe lângă cele trei ingrediente principale mai ai nevoie de ingrediente pentru sos pesto: busuioc, usturoi verde, parmezan și ulei de măsline. Iar eu am mai adăugat niște bacon crocant, câteva frunze de salată verde și un strop de sos cremă din oțet balsamic.

Ca să pregătești sosul pesto toacă mărunt frunzele de busuioc și usturoiul verde. Amestecă-le într-un mojar cu sare, ulei de măsline și parmezan ras. Dacă ai pregătit toate ingredientele, curățate, spălate și tocate, te poți apuca de montarea sandvișului. Pune pe rând pâine, sos pesto, salată verde, felii de roșii, felii de mozzarella proaspătă, bacon crocant, un strop de sos din oțet balsamic și la final încă o felie de pâine. Poți folosi focaccia, pâine feliată sau chifle. Sandvișul o să fie aromat, fresh și delicios.

Sandviș caprese

sandvis cu rosii si mozzarella

Ingrediente:

  • focaccia, felii de pâine, chifle sau baghetă
  • roșii
  • mozzarella fresca Delaco
  • frunze de salată verde
  • bacon sau prosciutto
  • cremă de oteț balsamic (optional)
  • Ingrediente pentru sos pesto: busuioc, usturoi verde, ulei de măsline, parmezan, sare

Cum să faci rapid un sandviș cu roșii și mozzarella

  1. Pregătește sosul pesto. Toacă mărunt frunzele de busuioc și usturoiul verde. Amestecă-le într-un mojar cu sare, ulei de măsline și parmezan ras.
  2. Pune feliile de prosciutto pe tigaia încinsă și lasă-le câteva minute pe fiecare parte, până devin crocante.
  3. Asamblează sandvișul: felie de pâine, sos pesto, salată verde, felie de roșie, felie de mozzarella proaspătă, prosciutto crocant, cremă de otet balsamic și iar pâine.
sandvis caprese

Acum poate să vină vara, eu o aștept cu un sandviș fresh și bun.

Laura

sandvis caprese

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply