Dulciuri

Pandișpan cu căpșuni

pandispan cu capsuni si frisca

Care este cea mai simplă prăjitură pentru tine? Eu cred că pandișpanul cu fructe este cea mai simplă prajitură. Iar dacă acum este sezonul căpșunilor atunci nu poate să fie decât pandișpan cu căpșuni.

Mai am pe blog și varianta cu prune, dar până la sezonul lor mai avem multe furcte de mâncat și de pus în prăjituri. Să ne săturăm de căpșuni, zic 🙂

Iar astăzi am îndrăznit să completez acest pandișpan simplu cu frișcă și fructe proaspete ca să obțin un desert special. Am folosit frișcă Elle&Vire și am decorat prăjitura chiar în momentul în care am servit-o. Am pus frișcă și fructe proaspete doar pe porțiile pe care le-am servit și în cantitatea dorită de fiecare din familie. Desert personalizat, nu-i așa ușor la noi în familie.

Pandișpan cu căpșuni

pandispan cu capsuni

Ingrediente:

 • 5 ouă
 • 75 ml ulei
 • 100 g zahăr
 • 125 g faină
 • 1 plic praf de copt
 • un praf de sare
 • 12 căpșuni potrivite
 • cășuni pentru decor
 • frișcă Elle & Vire

Cum se face pandișpanul:

 1. Separă albușurile de gălbenușuri.
 2. Adaugă peste gălbenușuri un praf de sare și amestecă-le bine. Adaugă treptat uleiul și amestecă pană se încorporează.
 3. Bate bine albușurile, cu ajutorul unui mixer. Când sunt deja spumă, adaugă treptat zahărul și bate în continuare pană albușul devine tare și lucios.
 4. Peste albușurile bătute spumă adaugă amestecul de gălbenușuri și amestecă totul cu o spatulă (de jos în sus ca să nu se lase albușul).
 5. La sfârșit adaugă faina, praful de copt și amestecă ușor cu o spatulă ca să nu se lase compoziția de pandișpan.
 6. Pune totul într-o tavă unsă cu ulei si tapetată cu faină sau pe hârtie de copt (eu am folosit o tavă de 30×20 cm). Adaugă căpșunile deasupra (le-am uscat bine după ce am îndepărtat codițele și le-am pudrat cu 1 linguriță de făină). Am pus căpșunile întregi, din loc in loc, simetric, ca atunci când tai pandișpanul fiecare bucată să aibă câte o căpșună în mijloc.
 7. Coace prăjitura pe raftul din mijloc al cuptorului la 190 C, pană devine rumenă (testează cu o scobitoare aluatul și dacă scobitoarea iese curată înseamnă că prăjitura este gata).
 8. Taie pandișpanul (după ce s-a răcit) și atunci cand îl servești decorează-l cu frișcă si căpșuni.
pandispan cu fructe si frisca
frisca

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply