După ce am fost la piața și am cumparat cei mai mici cartofi noi a urmat testul de răbdare: curățarea lor. Dar gândul ca vom mânca cartofi noi cu mărar și usturoi verde m-a ajutat să trec acest test al răbdării.
Cartofi noi la cuptor cu sos cremos de brânză

Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- mărar și usturoi verde
- 1 lingură ulei
- sare
- Pentru sos: 75 g cremă pufoasă de brânză Delaco, 1-2 linguri smântână sau lapte cât să facem crema de brânză să fie ca un sos, mărar, usturoi verde, sare și un strop de ulei de măsline.
După ce ai curățat cartofii fierbe-i aproximativ 10 minute (eu am avut cartofi noi mici). Scurge-i de apa si pune-i într-o tavă pe hârtie de copt. Cu o paletă zdrobește-i foarte ușor. Adaugă un strop de ulei și sare și pune tava la cuptor. Lasă-i până se rumenesc.
Sosul: pune crema pufoasă de brânză într-un castron și adaugă peste ea smântâna sau laptele și amestecă ca să obții sosul de brânză de consistența dorită. Adaugă sare, mărar și usturoi verde tocate mărunt și un strop de ulei de măsline.
Când cartofii sunt gata pune peste ei mărar și usturoi verde tocate mărunt. Servește cartofii calzi cu sos de brânză și câteva felii crocante de bacon.
Laura
Te invit și pe Instagram, Masa in Familie. 🙂
No Comments