Știi varianta clasică de mâncare de vară, rosii cu brânză telemea? Exact așa am făcut și noi doar că le-am pus frumușel pe un platou și le-am dichisit cu un sos din ulei de măsline și verdețuri. Am mai pus și ceva ceapă roșie proaspătă, de anul acesta, că tot am găsit-o în piața și căteva capere rămase prin frigider.
Iar dacă nu ești la dietă, ca mine, poți adăuga și câteva crutoane sau o felie de focaccia proaspătă. Sosul rămas în farfurie nu se irosește.
Ingrediente:
- roșii
- telemea oaie Delaco
- ceapă roșie
- sos: ulei de măsline, sare, mărar și pătrunjel verde (sau busuioc), capere și un strop de oțet balsamic de portocale (opțional)
- Taie mărunt verdeața și amestecă ingredientele pentru sos.
- Pune pe un platou felii de roșii și ceapă. Adaugă sosul și brânza telemea mărunțită.
Să vină vara cu multe salate!
Laura
No Comments