Trecem la meniul de vară: Salată de castraveți cu sos de iaurt și halloumi!
A venit vacanța, vacanța celor mici. Se simte deja aerul de concedii, de mare. Cu toții așteptăm distracția din vara aceasta și călătoria în Grecia. Deja sunt cu gândul la preparatele locale și am în plan să încerc cât mai multe din bucătăria grecească. Și uite așa transform eu concediul în sursă de inspirație.
Dar până la concediu mai avem de așteptat!
Între timp am primit cu drag provocarea celor de la Cămara Grecească. Tema? Grecia și un preparat care mă duce cu gândul acolo.
Primul gând? Salata. De care? De castraveți. Am completat meniul cu un sos din iaurt grecesc cu ulei de măsline și, bineînțeles, halloumi. Și uite ce a ieșit!
Salată de castraveți cu sos de iaurt și halloumi
Salată de castraveți cu sos de iaurt
Ce am folosit:
Ingrediente Salată de castraveți:
- 3-4 castraveți
- 1 ceapă roșie
- 50 g măsline
- câteva fire de mărar
Ingrediente Sos de iaurt:
- 125 g iaurt grecesc
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml ulei de măsline (eu am folosit ulei de măsline Ev Gaia)
- 30 ml zeamă de lămâie
- sare
Ingrediente halloumi:
- 225 g brânză halloumi
- 15 ml ulei de măsline
Modul de preparare este atât de simplu… Ai nevoie de toate ingredientele pe masă și de maxim 15 minute ca să fie totul gata.
Cum se prepară:
- Amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol (iaurtul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și usturoiul curățat și presat)
- Spală legumele pentru salată și taie-le după bunul plac. Pentru castravete eu am folosit cuțitul econom de curățat legume. Adaugă mărarul rupt bucăți și măslinele.
- Taie bucata de brânză halloumi în felii groase de 1- 1,5 cm. Într-o tigaie pune uleiul (15 ml) și, atunci când este încinsă, pune bucățile de halloumi. Rumenește-le ușor pe ambele părți.
Tips and tricks:
- Adaugă sosul în salată exact înainte să o servești, astfel eviți să obții o salată lăsată și neaspectuoasă.
- Poți lăsa castraveții tăiați la scurs într-o sită, așa vei îndepărta excesul de apă din ei.
Halloumi
No Comments