Nu refuz niciodată o porție de paste. Fie că sunt paste cu sos de roșii, paste cu sos pesto sau paste cu sos de brânză. Dar ce îmi place la paste cel mai mult este simplitatea sosului. Cu cât este mai simplu cu atât îmi place mai mult. Iar pastele acestea cu sos blue cheese sunt pe gustul meu.
De obicei ne contrazicem în casă pe tipul de paste pe care să-l folosim. Unul vrea spaghete subțiri, unul vrea penne, altul vrea tagliatelle. Dar cu un mic compromis ajungem să facem pe rând pastele preferate ale fiecărui membru al familiei. De curând am reușit să-l conving pe Mr-ul familiei, care de obicei preferă spaghetele, ca aceste paste, pipe rigate, sunt super bune pentru ca țin o parte din sos în cochiliile lor. Perfecte pentru orice sos și astăzi perfecte pentru sosul cu blue cheese.
Paste cu sos blue cheese și nuci
Fierb pastele după instrucțiuni și în același timp pregătesc toate ingredientele pentru sos. O să mă apuc să fac sosul în momentul în care pastele sunt fierte. Într-o tigaie pun o lingură sau două de ulei, usturoi și ardei iute. Într-un minut adaug restul ingredientelor: lapte de caju sau migdale, brânza brie au bleu, pastele și un strop din apa în care au fiert pastele. Amestec, condimentez cu sare piper și busuioc proaspăt și opresc imediat focul. Pastele sunt gata să fie servite. Noi am adăugat la sfârșit și câteva migdale zdrobite (dar poți adăuga nuci sau caju). La sfârșit, direct în farfurie, punem un strop de ulei de măsline, parmezan și busuioc proaspăt.
Ingrediente pentru doua porții de paste cu sos blue cheese și nuci:
- 150 g paste
- 2 linguri ulei
- 2-3 caței de usturoi
- ardei iute
- 50-100 ml lapte de caju (migdale sau chiar apa în care ai fiert pastele)
- 125 g brânză brie au bleu Ile de France
- sare, piper, busuioc proaspăt
- Opțional: câteva migdale (nuci sau caju), ulei de măsline,parmezan
- Pune pastele la fiert (conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
- Când pastele sunt fierte poți să începi să pregătești sosul (este gata în 2-3 minute). Într-o tigaie pune uleiul, usturoiul și ardeiul iute.
- După un minut adaugă restul ingredientelor: laptele, brânza blue cheese tăiată bucăți mici, pastele scurse de apă ( păstrează o parte din apa în care au fiert pastele). Amestecă și oprește focul imediat ce brânza s-a topit. La nevoie poți adăuga apă (cea în care ai fiert pastele) pentru un sos pe placul tău. Condimentează cu sare, piper și busuioc proaspăt tocat.
- Când servești pastele adaugă ulei de măsline, parmezan și migdale (acest pas este opțional).
No Comments