Salata de fasole verde si cartofi asezonata cu un sos delicat din mustar.
Asa mult imi place cand ajung in gradina mamei….. sunt in elementul meu si uite asa pe nesimtite imi apare si inspiratia. Inspiratia in bucatarie, caci la ea ma refer, este ceva ce de multe ori ne lipseste. Ramanem blocati in anumite feluri de mancare, cel putin asa se intampla cu mine. Iar apoi acest blocaj duce la plictiseala si apar intrebarile “Noi ce mai mancam astazi?” sau “Ce sa mai pregatim pentru weekend?”
De aceea ma bucur enorm cand ma simt inspirata. Ei si aici in gradina micuta a mamei nici nu ai cum sa nu te simti asa. Legume la tot pasul. Intru, iau cosul si gandurile imi zboara la diverse combinatii. Am ajuns chiar sa imi fac o lista cu tot ce as vrea sa prepar in urmatoarea perioada. Numai ca sincer nu putem manca pe atat pe cat as vrea sa incerc sa prepar.
Mama ma indeamna de fiecare data “Nu vrei sa iei si un dovlecel… hai sa iti pun si fasole galbena… dar ai uitat sa iei ceapa… morcovi nu vrei? Pai cu ce ai sa gatesti saptamana aceasta?”
Uite asa plec incarcata de acolo si noi nu suntem decat trei persoane. Dar hai ca incercam sa facem fata provocarilor 🙂
Pentru un singur lucru nu a fost nevoie sa ma las induplecata de rugamintile mamei, ba chiar am insistat eu “As vrea cateva pastai de fasole verde.”
Cand am ajuns langa firele de fasole verde, imediat m-am gandit la o salata. Da, dar cu ce sa o combin? Pai uite cu cativa cartofi micuti ramasi stingheri intr-un cos, in urma gatirii celor mari, care sunt mai usor de curatat, nu? Mi-am zis ca sunt perfecti asa mici pentru acesta salata.
Pentru a echilibra gustul i-am pus si o ceapa rosie si un sos din mustar, ulei de masline si lamaie.
Perfecta! Rece, satioasa, o salata de vara.
Salata de fasole verde si cartofi
Salata de fasole verde si cartofi
Ingredients
- 500 g cartofi mici
- 300 g fasole verde
- 1 ceapa rosie
- cateva frunze de patrunjel
- 1 lingurita seminte de susan
- PENTRU SOS:1 lingurita de mustar, 30 ml ulei de masline, zeama de lamaie (aproximativ 1/2 lamaie-folositi dupa gust), sare dupa gust
Instructions
Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja. Atunci cand puteti introduce furculita cu usurinta in ei sunt fierti. Se lasa la racit dupa ce i-ati scos din apa in care au fiert. Curatati cartofii de coaja si daca sunt mai mari ii puteti taia in bucati. Eu i-am lasat intregi sau jumatati.
Curatati fasolea verde taindu-i capetele, spalati-o si puneti-o la fiert intr-o oala cu apa care deja clocoteste. Nu o fierbeti mult ci doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana intreaga si totusi putin crocanta. Dupa ce o scoateti din apa in care a fiert o puteti clati cu putin apa rece pentru a-si pastra culoarea vie.
Curatati si spalati ceapa pe care o taiati julienne.
Faceti sosul amestecand mustarul, uleiul si zeama de lamaie.
Amestecati toate ingredientele care deja s-au racit: cartofii, fasolea verde, ceapa, patrunjelul si sosul. Asezonati cu sare dupa gust si la sfarsit adaugati semintele de susan.
No Comments