Dulciuri/ Gustari

Salam de biscuiți

salam biscuiti

Desert cu miros de copilărie 🙂 Îmi era dor să mai fac acest desert cu biscuiți. Este adevărat că astăzi l-am făcut într-o variantă puțin diferită față de rețeta mamei. Salam de biscuiți, varianta mea!

Biscuiții nu sunt exact cei pe care mama îi folosea, am pus in schimb biscuiți digestivi. Am adăugat smântână dulce și ciocolată neagră, iar zahărul folosit este unul de cocos. În loc de rahat sau nuci am pus merișoare. Evident am păstrat în rețetă untul.

Iată ce ingrediente am folosit eu.

Salam de biscuiti

Salam de biscuiți

Ingrediente:

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt (eu am folosit unt elle&vire)
  • 50 g merișoare
  • 25 g cacao neagră
  • 75 g zahăr (eu am folosit zahăr de cocos)
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • opțional: 1 lingură lichior de portocale
  1. Pune biscuiții rupți bucăți mici într-un bol.
  2. Topește ciocolata împreună cu smântâna dulce. Într-o cratiță la foc mic, încălzește bine smântâna și ciocolata, ia cratița de pe foc, amestecă continuu până se topește ciocolata.
  3. Topește si untul.
  4. Adaugă peste biscuiți toate ingredientele: zaharul, cacaua, merișoarele, untul topit și ciocolata topită și apoi amestecă.
  5. Toarnă amestecul de biscuiți pe o folie alimentară și rulează-l în formă de salam. Strânge bine salamul ca să se lege ingredientele între ele. Deasupra mai pune o folie de aluminiu, vei rula mai ușor salamul.
  6. Lasă-l la frigider peste noapte. Opțional poți să-l pudrezi cu zahar înainte să-l tai.
salam biscuiti cu ciocolata

Week-endul acesta ne-am adus aminte de copilărie. Yummy salam de biscuiți!

xoxo,

Laura

salam biscuiti unt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply