Gata in 30 minute/ Gustari

Mini quiche în foi de plăcintă

mini quiche in foi de placinta

Mi-am propus sa începem weekend-ul într-un mod plăcut, deci facem un mic dejun special. Dar nu prea aș sta foarte mult timp in bucătărie, așa că mai vreau să fie si rapid. Mini quiche în foi de plăcintă.

Mini quiche în care o să pun legume, brânzeturi și carne. Ca să fac umplutura toc mai întâi legumele: 1 ceapă roșie mică și un ardei roșu mic. Adun și restul ingredientelor pe blat pentru că vreau să le pun in cuptor cât mai repede. Așa că aduc din frigider ouă, cașcaval, câteva felii de bacon, smântâna lichidă. După ce bat bine ouăle adaug smântâna, legumele, cașcavalul afumat și baconul, toate tocate mărunt. Condimentez cu sare, piper și mai pun foarte puțină făină de cocos. Las umplutura deoparte și pregătesc foile.

mini quiche cu legume bacon sii cascaval

Am nevoie de 3 foi subțiri de plăcintă pe care le ung cu unt. Le pun una peste alta și le tai în pătrate mici cât să încapă în formele de brioșe. Din aceste ingrediente am făcut 10 mini quiche. Am turnat umplutura in fiecare formă și am pus tava la cuptor pentru 25 minute la 175 C

Între timp pregătesc cafeaua. Si iată cum micul dejun din weekend sau brunch-ul este gata.

Mini quiche în foi de plăcintă

mini quiche cu legume si cascaval

Ingrediente:

 • 1 ceapă mică
 • 1 ardei roșu mic
 • 3-4 felii de bacon (jambon)
 • 2 oua + sare + piper
 • 100 g cașcaval (eu am folosit cașcaval afumat Delaco)
 • 100 ml smântână lichidă (20 % grăsime)
 • 2 linguri făină de cocos
 • 3 foi plăcintă + ulei sau unt pentru uns foile
 1. Taie legumele, baconul și cașcavalul cuburi mici. Amestecă cu mixerul ouăle. Condimentează cu sare si piper. Adaugă smântâna lichidă, legumele, baconul și cașcavalul. Pune si cele doua linguri de făină de cocos și amestecă compoziția.
 2. Unge cele trei foi de plăcintă cu unt sau ulei și pune-le una peste alta. Taie foile in pătrate mici, cât să încapă în formele de brioșe (eu am folosit o tavă de brioșe). Ai grijă ca foile sa fie unse și pe partea care se așază în tavă.
 3. Toarnă umplutura în fiecare formă de brioșă, în foile de plăcintă. Coace mini quiche-urile la 175 C, timp de aproximativ 25 minute, să fie rumenă umplutura.
mini quiche

Pentru aspect, dar si pentru gust pune ceva fresh lângă. Eu am pus un mix de salata.

xoxo,

Laura

mini quiche cu cascaval afumat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply