Gata in 30 minute/ Gustari

Roșii cu mozzarella la cuptor

rosii cu mozzarella

Momentul meu preferat din weekend este micul dejun. Este momentul acela al zilei în care pun ibricul de cafea pe foc și încep să aranjez frumos masa. Da, îmi place ca micul dejun să fie aranjat drăguț și în weekend am timp să fac asta.

Iar dacă tot este weekend și am ceva mai mult timp, atunci de ce să nu pun ingrediente obișnuite de mic dejun dar în altă formă? Cele mai simple ingrediente și aici mă gândesc la ouă, roșii și brânzeturi.

Diversificăm puțin și punem roșiile cu mozzarella la cuptor. Nu-i complicat. Un fel de mini pizza din roșii. Sau un fel de salată caprese caldă, la cuptor 🙂

Roșii cu mozzarella la cuptor

rosii cu mozzarella la cuptor

Cum le-am pregătit:

Am tăiat rondele 2-3 roșii și tot rondele am tăiat o bucată de 125 g de mozarella fresca Delaco. Am tocat frunze de busuioc și am pregătit o tavă peste care am pus o hârtie de copt. Peste fiecare bucată de roșie am pus o felie de mozzarella și am condimentat cu sare, un strop de ulei și busuiocul tăiat mărunt. Am pus tava la cuptor la funcția de grill câteva minute ca să să se rumenească și să se topească mozzarella.

Mic dejun cu roșii și mozzarella la cuptor

rosii mozzarella

Ce am mai pus pe farfurie ca să completez acest mic dejun? Ouă ochi, dar poți să pui ouă poșate sau ouă fierte. Și mi-am mai imaginat ca puțină ceapă verde nu strică. Cele trei ingrediente simple, roșii, mozzarella și ouă s-au bucurat să stea alături de ceapa verde tăiată fâșii subțiri ca să arate mai bine în farfurie.

La final frunze de busuioc și micul dejun este gata. Cafea sau ceai și ziua arată deja mult mai bine.

Weekend frumos,

Laura

rosii mozzarella mic dejun

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply