Aperitiv? Pentru masa de Paste? De sezon? Da, da, da. Tartă cu foietaj și sparanghel.
Am găsit săptămâna aceasta la magazin sparanghel și nu am putut să nu cumpăr. De obicei îl facem simplu tras la tigaie cu foarte puțin ulei, sare și zeamă de lămâie, cu ouă poșate sau cu friptură. Dar pentru că se aproprie sărbătorile am ales să-l pun într-un aperitiv. Am făcut și o foaie de aluat foietaj și cu câteva fire de sparanghel a ieșit o tartă delicioasă. Eu am folosit aluat foietaj facut în casă, dar poți face tartă și cu aluat foietaj cumpărat.
Pentru acest aperitiv ai nevoie de patru ingrediente: aluat foietaj, cremă de brânză, parmezan și sparanghel.
Tartă cu foietaj și sparanghel

Ingrediente:
- aluat foietaj
- 10-15 bucăți sparanghel
- 2 linguri de cremă de brânză
- 2-3 linguri parmezan ras Grana Padano Delaco
- 1 ou
- 1/2 lingură ulei
- sare
- Întinde o foaie de aluat foietaj de 15×30 cm cu grosime de 1 -1,5 cm. Pune alutul pe hârtie de copt într-o tavă.
- Taie un dreptunghi în miljlocul aluatului (nu cresta aluatul pâna jos) lăsând o margine de 2 cm pe fiecare latură.
- Unge cu cremă de brânză aluatul în mijloc până unde este crestat. Pune și parmezan ras peste crema de brânză.
- Rupe partea lemnoasă a sparanghelului (rupe fiecare fir de acolo de unde se rupe ușor în mod natural când îl îndoim).
- Dă sparanghelul cu sare și ulei și așază fiecare fir de sparanghel unul lângă altul pe aluat, peste parmezan.
- Unge marginea aluatului cu ou bătut și dă tava la cuptor la 200 C până când se rumenește frumos aluatul.
Sărbători frumoase!
Laura

No Comments