Gata in 30 minute/ Retete fara Carne

Risotto cu spanac

risotto cu spanac

Atunci când nu am pregătit nimic de mâncare și este deja ora prânzului, apelez la orez. Se gătește rapid și am tot timpul în casă orez pentru risotto. Nouă ne place tare mult. Îl fac de obicei cu legume, foarte rar simplu cu parmezan. Folosesc legumele găsite prin frigider sau congetalor: mazăre, ceapă și ustuoi verde, roșii, brocolli, ciuperci sau spanac ca astăzi. Astfel pot să folosesc și legumele care stau să se strice.

Toate variantele le fac în același mod, doar că în funcție de legume le adaug la început sau spre sfârșit. Dacă nu au nevoie de un timp mare de fierbere ca în cazul spanacului îmi place să-l pun exact când opresc focul, așa doar se înmoaie și rămane cu toate proprietățile.

Risotto cu spanac

risotto spanac

Ingrediente:

 • o cănuță orez pentru risotto
 • 1 lingură ulei
 • un fir usturoi verde
 • o mână spanac proaspăt
 • sare, piper, zeamă de lămâie
 • parmezan

Cum faci rapid un orez delicios:

 1. Pune apă la încălzit. Nu pune o cantitate mare, dar nici puțină. O vom adăuga treptat în orez până este fiert așa cum ne dorim.
 2. Pune într-o tigaie sau cratiță un strop de ulei și usturoiul tocat mărunt. Adaugă orezul, amestecă și lasă totul la foc mic timp de 1-2 minute. După acest timp începi să adaugi apa fierbinte, cât să acoperi foarte puțin orezul. Amestecă continuu. Când se termină apa mai adaugi, amesteci și tot așa până când orezul este fiert.
 3. Asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie.
 4. Adaugă spanacul, amestecă și oprește focul.
 5. Servește-l imediat când este gata. Presară deasupra, în farfuria de risotto cu spanac, parmezan după gust.

Te aștept să mă urmarești și pe Instagram.

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply