Gata in 30 minute/ Gustari

Platou cu brânzeturi și fructe

Platou cu branzeturi si fructe

Am petrecut și noi de Ziua Franței cu o masă pe gustul nostru, un platou cu brânzeturi de la Ile de France și fructe. Tare mult îmi place să aranjez platouri cu de toate. Să pun pe masă cam tot ce avem în frigider, evident în același stil.

Platoul din imagine l-am pregătit în 10 minute, deci este câștigător la categoria rapiditate. Este cât se poate de potrivit pentru o vizită a familiei sau a prietenilor care te anunță în ultimul moment ca îți fac o vizită. Sau ca aperitiv la o masă festivă sau o zi de naștere.

Branzeturi si fructe

Poate să fie o masă ușoară de seara sau chiar o gustare. Fresh și consistent în același timp. Fructe uscate, semințe de toate felurile, fructe proaspete, o baghetă și câteva tipuri de brânză, cam atât îți trebuie. Un platou mai mic sau mare mare, de lemn ca să și arate bine pe masă. Dacă îl faci la o întâlnire cu prietenii sau la un picnic, poți să desfaci și o sticlă de vin.

Nu-i așa că acum parcă ți-ai ridica privirea din telefon sau laptop ca să te duci la frigider să vezi cu ce poți să faci rapid o gustare. Noi am pregătit ieri acest platou, dar acum, când vorbesc despre el, aș vrea din nou o gustare. 🙂

Ce mai e drăguț la acest preparat este faptul că poți să fii inventiv. Nu ai afine, dar ai cireșe, merg și ele. Nu ai migdale, dar ai nuci, perfect. Poți să adaugi și alte ingrediente. Eu aș mai pune brânză cu mucegai, brânză camembert sau emmentaler.

branzeturi ile de france

Ce conține acest platou cu brânzeturi și fructe:

  • brânză Normatal Ile de France , o specialitate de brânză cu gust delicat și tenta de nuci.
  • mini brânză Aperifrais Ile de France, brânză proaspătă, aperitiv, condimentată cu ardei roșu, mix de piper, busuioc, cimbru și arpagic.
  • parmezan Grana Padano Delaco
  • măsline
  • baghetă
  • afine, caise, piersici
  • migdale, caju
  • merișoare, curmale

Bon appetit!

xoxo

laura

branza ile de france

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply