Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Șnițel de pui la cuptor cu cașcaval

snitel la cuptor cu cascaval

Cât de îndrăgit este șnițelul la tine în familie? Noi nu facem des șnițele, dar atunci când le facem ne bucurăm de acest preparat clasic, bun atât cald cât și rece în sandvișuri. Astăzi îți propun o rețetă puțin altfel, șnițel de pui la cuptor cu cașcaval și sos de roșii.

Mă așteptam ca un șnițel făcut la cuptor din pui crescut la țară să nu fie atât de fraged. Dar m-a surprins atât de plăcut, încât de acum înainte o să fac doar această variantă de șnițel la cuptor. Pentru că șnițelul să fie fraged am bătut feliile din piept de pui cu un ciocan de șnițele. Le-am condimentat cu sare, piper, puțin cimbru uscat și un strop de ulei.

După ce au stat minim o oră la marinat am dat fâșiile de carne prin făină, ou și pesmet crocant și le-am pus în tavă pe hârtie de copt. Am stropit șnițelele cu foarte puțin ulei și am dat tava la cuptor. Când s-au rumenit pe partea care a intrat în contact cu tava le-am intors si le-am pus deasupra sos de roșii și cașcaval ras. Le-am mai lasat în cuptor cât să se rumenască cașcavalul.

Au mers perfect cu o salată verde fresh.

snitel cu cascaval si sos de rosii

Șnițel de pui la cuptor cu cașcaval

Ingrediente:

 • un piept de pui
 • sare, piper, cimbru si 1 lingură ulei (pentru a condimenta carnea de pui)
 • 1 ou
 • 2 linguri făină
 • 3-4 linguri pesmet crocant
 • 2-3 linguri sos de roșii (eu am amestecat ketchup cu suc de rosii, amestecul nu este lichid, este dens și nu curge de pe șnițel)
 • 125 g cascaval, eu am folosit Cascaval Toni Junior
 • 2 linguri ulei
 1. Taie pieptul de pui subțire. Bate ușor carnea cu un ciocan de șnițele. Condimenteaz-o cu sare, piper, cimbru și un strop de ulei. Lasă carnea la marinat o oră.
 2. Trece fiecare bucată de carne prin făină, ou batut și pesmet crocant. Pune șnitelele pe hârtie de copt în tavă. Stropește fiecare bucată de carne cu un strop de ulei. Dă tava la cuptor.
 3. Când șnițelul se rumește pe partea care intră în contact cu tava întorce-le. Pune câte o lingură de sos de roșii deasupra și cașcaval ras. Pune iar tava la cuptor până când se rumenește cașcavalul.
 4. Servește șnițelele cu salată verde. Fresh și atât de bun!
snitel de pui la cuptor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply