Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Paste cu ardei si ceapa

paste ardei si ceapa

Prima rețetă de pe blog din acest an o să fie una pregătită în vacanța de iarnă. Copilul nostru a primit-o în vizită pe colega și prietena ei cea mai bună. Doi copii la masă, deci gătim paste. Ce vor cei mici să mănânce de obicei, dacă nu pizza, atunci paste.

Iar când ai doi copii la masă și unul vrea paste cu sos de roșii și altul cu brânzeturi, le faci faci paste cu legume, nu? Paste cu ardei și ceapă roșie. Rezultatul? Doi copii super mulțumiți care au cerut să le pun în farfurie și porția cu numărul doi. Mama? Și ea mulțumită, masă încheiată cu succes, fără “eu nu vreau asta”, “eu nu mănânc”, “mie nu-mi place…” sau mai știu eu ce scuze.

tagliatele-cu-legume

Este adevărat că pastele îi conving pe cei mici destul de repede. Dar ce te faci dacă au și legume? Puțin mai greu de convins. Am luat o carte cu rețete și le-am arătat câteva poze apetisante, le-am povestit despre cum va arata preparatul, ce va conține, care este gustul și cum îl vom așeza în farfurie. Nu zic ca nu trebuie să fie și gustoase, dar cum să greșești cu legume ușor trase la tigaie bine condimentate.

Ce legume am ales de data acesta: ceapă roșie tăiată fin, ardei colorat (roșu, verde și galben) și măsline. Le-am pus în foarte putin ulei și le-am lăsat pe foc 1-2 minute, cât să se înmoaie ușor. Am condimentat legumele cu sare, piper, și zeamă de lămâie după gust, iar la sfârșit am adăugat pastele fierte și puțin din apa în care au fiert. Le-am amestecat ușor și le-am luat de pe foc.

Am așezat pastele frumos în farfurii, căci mâncarea trebuie să arate bine ca să completeze gustul și le-am chemat pe fete la masa. “Ce bine arata, putem să mâncăm?”, “Sunt foarte bune”, și toate astea de la doi copii care nu prea doreau să schimbe pastele preferate cu cele noi propuse de mine.

xoxo,

Laura

Paste cu ardei si ceapa

Ingredients

  • 200 g paste ( eu am folosit tagliatele)
  • 2 cepe roșii
  • 1 ardei gras (eu am folosit câteva bucăți de ardei rosu, galben și verde)
  • 10 măsline fără sâmburi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper și zeamă de lămâie

Instructions

1

Pune pastele la fiert.

2

Taie legumele julien și pune-le într-o cratiță, la foc mic. Adaugă uleiul și condimentele. Lasă-le pe foc 1-2 minute, cât să se înmoaie ușor.

3

Atunci când pastele sunt fierte, le scurgi și mai păstrezi o cană din apa în care au fiert. Adaugă pastele scurse peste legume și foarte puțin din apa pastelor (cât să nu fie uscate). Amesteca pastele cu legumele și ia oala de pe foc.

4

Când le servești mai poți adăuga un strop de ulei de măsline.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply