Dulciuri

Panna cotta

panna_cotta
Un desert usor de facut

Astazi m-am gandit sa imi bucur familia cu un desert usor de facut acasa, un desert delicat, rafinat … panna cotta cu vanilie. Panna cotta este un desert italian care are ca ingredient principal smantana dulce.

 

Exista multe tipuri de panna cotta, astfel ca putem alege aroma preferata: vanilie, caramel, ciocolata, rom, cafea. Se serveste cu sosuri de fructe sau fructe proaspete, dar pentru ca ma gandesc la kg acumulate 🙂 am evitat adaosul de zahar din sos si am ales varianta fructe proaspete de sezon : capsunele!

Cu putin efort depus pentru un plating dragut veti obtine un desert WOW!

In afara de ingredientele de mai jos va mai trebuie: 10 minute pentru a-l prepara si rabdare 2 ore pentru a sta la frigider 🙂

Ingredients

  • • 200ml smantana dulce pentru frisca
  • • 50g zahar
  • • 1 baton vanilie
  • • 2 foi gelatina
  • • 250g iaurt

Instructions

1

1. Se incalzeste bine smantana la foc mic (nu o lasam sa ajunga la punctul de fierbere)

2

2. In acest timp punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece

3

3. Adaugam peste smantana zaharul pudra, semintele de la batonul de vanilie si amestecam foarte bine cu un tel

4

4. Cand foile de gelatina sunt moi le stoarcem inlaturand surplusul de apa si le adaugam in compozitia incalzita

5

5. Luam de pe foc compozitia si adaugam iaurtul, amestecand foarte bine

6

6. O turnam in pahare sau in forme si le punem la frigider timp de 2-3 ore pana se intareste

7

Le servim cu sosuri de fructe sau fructe de sezon. Eu am ales capsunele!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply