Un desert usor de facut
Astazi m-am gandit sa imi bucur familia cu un desert usor de facut acasa, un desert delicat, rafinat … panna cotta cu vanilie. Panna cotta este un desert italian care are ca ingredient principal smantana dulce.
Exista multe tipuri de panna cotta, astfel ca putem alege aroma preferata: vanilie, caramel, ciocolata, rom, cafea. Se serveste cu sosuri de fructe sau fructe proaspete, dar pentru ca ma gandesc la kg acumulate 🙂 am evitat adaosul de zahar din sos si am ales varianta fructe proaspete de sezon : capsunele!
Cu putin efort depus pentru un plating dragut veti obtine un desert WOW!
In afara de ingredientele de mai jos va mai trebuie: 10 minute pentru a-l prepara si rabdare 2 ore pentru a sta la frigider 🙂
Ingredients
- • 200ml smantana dulce pentru frisca
- • 50g zahar
- • 1 baton vanilie
- • 2 foi gelatina
- • 250g iaurt
Instructions
1. Se incalzeste bine smantana la foc mic (nu o lasam sa ajunga la punctul de fierbere)
2. In acest timp punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece
3. Adaugam peste smantana zaharul pudra, semintele de la batonul de vanilie si amestecam foarte bine cu un tel
4. Cand foile de gelatina sunt moi le stoarcem inlaturand surplusul de apa si le adaugam in compozitia incalzita
5. Luam de pe foc compozitia si adaugam iaurtul, amestecand foarte bine
6. O turnam in pahare sau in forme si le punem la frigider timp de 2-3 ore pana se intareste
Le servim cu sosuri de fructe sau fructe de sezon. Eu am ales capsunele!
No Comments