Retete fara Carne

Dovlecei cu mozzarella la cuptor

Dovlecei cu mozzarella la cuptor

Săptămâna aceasta am făcut o rețetă delicioasă de dovlecei cu mozzarella la cuptor. Rapid, bun, cu legume și brânzeturi, o cină perfectă pentru un sfârșit de săptămână.

Dacă mă gândesc la ingredientele folosite, dovlecei, mozzarella și sos de roșii îmi sună a lasagna, una mai simplă, cu legume. Nu cu vinete, ci cu dovlecei și fără carne.

Dacă iți plac legumele gratinate, preparatele servite imediat ce le-ai scos din cuptor atunci aceste rulouri de dovlecei umplute cu mozzarella în sos de roșii sunt exact ce iți dorești.

Dovlecei cu mozzarella la cuptor

Dovlecei mozzarella la cuptor

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mici
  • 260 g mozzarella, eu am folosit Mozzarella Delaco – fresca rollo
  • 500 g roșii bucăți (la conservă)
  • o mână de roșii cherry
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • 2 linguri pesmet crocant
  • sare, piper, condimente pentru salată grecească

Taie dovleceii în fâșii lungi de 1 cm grosime. Condimentează feliile de dovlecei cu sare, piper și condimente pentru salată grecească. Coace dovleceii pe grătar sau pe tigaie.

Taie în fâșii subțiri mozzarella. Așază mozzarella pe fâșiile de dovlecei și rulează. Pune rulourile într-o tavă în care ai adăugat roșiile bucăți (la conservă sau proaspete, roșii bucăți fără coajă). Pune din loc în loc roșii cherry (eu am folosit roșii congelate). Presară deasupra pesmetul și parmezanul ras. Toarnă un strop de ulei și dă tava la cuptor.

Lasă dovlecii la cuptor până când se rumenesc frumos și servește-i calzi. Pentru un contrast de gust și texturi pune și o salată verde alături.

Dovlecei cu mozzarella sos rosii

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply